Foto: Ragne B. Lysaker/NFK

Widerøe reduserer tilbudet: - Altfor tidlig å kutte støtten

Skrevet av Tom Duesund
21.08.2020 06:00

Når de statlige myndighetene nå kutter de ekstraordinære tiltakene til luftfarten, er det igjen kritisk for den regionale flytrafikken i nord. Fylkesråd Bent-Joacim Bentzen ber regjeringen vente.

Norske myndigheter var tidlig ute og besluttet lettelser i skatter og avgifter for å avhjelpe en kriserammet luftfartsnæring. Disse lettelsene opphører 31.oktober. Som en konsekvens har Widerøe kunngjort at de kutter i sine flygninger.

- Med den markedssituasjonen vi ser fremover og de rammebetingelser som vil gjelde, er Widerøe dessverre nødt til å redusere tilbudet på en rekke kommersielle kortbaneruter, sier Christian Skaug, kommersiell Direktør i Widerøe.

Fylkesråd Bent-Joacim Bentzen (Sp) reagerer sterkt på at regjeringen avslutter krisepakken allerede nå.

-Å kutte en rute som dette vil gi store konsekvenser for befolkningen. Studenter vil få dyrere reiser. Men ikke minst vil det også medføre betydelig lengre reisevei for pasienter som skal til Universitetssykehuset Nord-Norge, sier han.

Fortsatt midt i krisen

Widerøe har i flere år slitt med lønnsomheten på kommersielle kortbaneruter. Koronapandemien har medført en kraftig svekkelse av etterspørselen etter flyreiser i Norge, noe som har svekket lønnsomheten ytterligere. 

- Vi er et kommersielt selskap som kjemper for å overleve midt i en pandemi. Uten statlig hjelp klarer vi dessverre ikke å opprettholde disse rutene, og det er vi oppriktig lei oss for, sier Christian Skaug.

Bentzen påpeker at det ikke har vært store endringer fra da tiltaket ble innført og frem til nå.

-Det er vanskelig å forstå hvorfor dette skal gjøres nå. Vi er på ingen måte tilbake til normalen.

[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.