Neste uke skal Westcon Helgeland levere 22 sugeankere til Equinor og Johan Castberg-feltet. Foto: Nesna Maskinstasjon

Westcon Helgeland klar for gigant-leveranse

Skrevet av Roger Marthinsen
01.06.2020 10:47

Westcon Helgeland på Nesna leverer straks 22 sugeankre, hvert på 50 tonn, som skal forankre stigerørene på Johan Castberg-feltet.

– Vi er stolt og glad for at vi har fått muligheten til å levere sugeanker til Johan Castberg. Vi har investert i en egen robotisert produksjonslinje for sugeanker, noe som har gjort det mulig for oss å levere konkurransedyktige priser i et konkurranseutsatt marked, sier administrerende direktør i Westcon Helgeland, Arnt Skogsøy, i forbindelse med den forestående leveransen av 22 sugeankere.

Kontrakten er tildelt av Ocean Installer, som leverandør til Equinor. Nå venter man på at fartøyet Viking Neptun skal komme til Nesna for å hente sugeankrene, og installere dem på feltet.

– Westcon Helgeland og samarbeidende bedrifter i regionen har lykkes i et svært konkurranseutsatt marked og er best på pris og leveranse. Det viser at Westcon Helgeland og nordnorske bedrifter kan konkurrerer innenfor leveranser til olje og gass, og det er svært gledelig, sier næringsutvikler i Nesna kommune, Halvor Hilmersen. Han roser Arnt Skogsøy for den innsatsen han gjort over mange år, for å bygge opp virksomheten.

– Arnt Skogsøy og Westcon Helgeland er en hjørnesteinsbedrift i Nesna, og det gleder oss veldig at bedriften lykkes med sin satsing og innovative løsninger innen flere områder, sier Hilmersen.

Selve lastingen av sugeankerene skal etter planen foregå tirsdag 2. juni.

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.