Viser fram lokal mat til tross for koronatid

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
04.08.2020 14:03

- Vi har produsenter her i kommunen som vil vise at de fortsatt holder stand tross en vanskelig tid, og kan levere når det gjelder.  Det sier en av initiativtakerne til markedsdagen, Bjørnar Egilsson Husøy.

De siste måneders situasjon har preget både små og store produsenter på Helgeland. Under «Sommer på Nesna» kommende helg vil blant annet flere lokalmataktører vise at de har klart å ri av seg den verste stormen, ifølge en pressemelding fra arrangøren.

«Sommer på Nesna» åpner fredag kveld med festkonsert med Violet Road og Julie Alapnes som er på kystturne’ med båten «Vulkana». Lørdag åpner portene kl 12 for Markedsdag med blant annet gratis sushi med laks servert av «Lovundkokken», smaksprøver og salg av lokalmat, og andre som viser og selger sine selvproduserte varer. På kvelden er det nok en bryggedans, da med Queduhska og Drunken sailors.

-Vi har produsenter her i kommunen som vil vise at de fortsatt holder stand tross en vanskelig tid, og kan levere når det gjelder.  Det sier en av initiativtakerne til markedsdagen Bjørnar Egilsson Husøy.  

(Artikkelen fortsetter under bildet)

  - Vi opplevde en formidabel respons da vi tok ringerunden til produsentene og presenterte våre planer. Selv om noen av dem har sett seg nødt til å hente inn ekstrahjelp for å klare og hanskes med storinnrykket av turister denne sommeren på plassen de hører til, sa de umiddelbart ja til å bli med. Tross smittevernregler som begrenser antall besøkende inne på området til hver tid, kan vi love en fin markedsdag med aktiviteter og opplevelser for både liten og stor.
-Og ikke minst, muligheten til å gjøre en god handel. Det hører til et godt marked.

Kort varsel 

-At det skulle arrangeres en markedsdag i sammenheng med «Sommer på Nesna» fant vi på for knapt tre uker siden, sier Husøy. Han og de andre i arrangørstaben er imponert over den gode responsen.

– Alle var ivrige på å finne på noe som kunne fremheve det lokale og gode, og vise at produsentene er i fullt virke, og leverer det de kan. De som kommer på markedsdagen er: 

[annonse]
Litlehaug, Kystbakeren, Håjen, RAUS Bryggeri, Moods of Veronika, Handnesgården, Mehus Egg 

Begrenset plass og regler

-Helgeland har massevis av både store og små lokalmatprodusenter, ølbryggerier med mer som produserer varer i særklasse, og som vi gjerne skulle ha invitert. Men siden markedsområdet er på kaien på Nesna, og det gjelder en maksgrense på grunn av smittevernhensyn er det begrenset hvor mange salgsboder det er plass til. Men hvis koronapandemien fortsatt holder seg borte fra Nesna, så kanskje det blir noe lignende et annet år, og da for flere produsenter fra Helgeland. Men ingen vet.

 

Les mer om:

Nesna lokalmat
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.