Foto: Eirill DeLonge - Sp

Vil reetablere en fullverdig høyere utdanningsinstitusjon på Nesna

"Budsjettbehandlinga viser at Hurdalsplattformen følges opp allerede i første budsjett. Det er bra, både for Nesna og fremtidens lærer-studenter!"


Innstillingen fra utdannings- og forskningskomiteen om bevilgninger på statsbudsjettet for 2022 under Kunnskapsdepartementet ble i går avgitt. Stortingsdebatten vil gå i salen mandag 20. desember og i innstillingen fremkommer det klare meldinger om hva partiene mener om høyere utdanning på Nesna. 

 – Komiteens avgivelse i Stortinget understreker at Senterpartiet og Ap vil reetablere en fullverdig høyere utdanningsinstitusjon på Nesna. Budsjettbehandlinga viser at Hurdalsplattformen følges opp allerede i første budsjett. Det er bra, både for Nesna og fremtidens lærer-studenter!, sier Senterpartiets stortingsrepresentant fra Nordland, Siv Mossleth.

Engasjementet om Nesna har vært stort, også etter at Senterparti/Ap-regjeringen la frem tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet tidligere i høst.

– Jeg har forståelse for at engasjementet er stort i denne saken, men nå er det tydelig at Hurdalsplattformen følges opp, sier Mossleth.

Nord Universitet skal tilby en fullverdig høyere utdanningsinstitusjon på Nesna. Senterpartiet og Ap understreker i Stortinget at det blir opptak til barnehage-lærer og grunnskolelærerutdanning fra høsten 2022, og at virksomheten skal ha tilstrekkelig kapasitet og ressurser til å lede og utvikle virksomheten på Nesna i tråd med samfunnets behov. Partiene imøteser arbeidet med å inkludere et senter for desentralisert og distriktsrettet utdanning og forskning.

– I behandlingen av denne saken avslører Høyre, FrP og Venstre at de fortsatt  er tydelige på at det var riktig å legge ned Campus Nesna. Det gjør meg ekstra fornøyd med at det ble regjeringsskifte, og at sentraliseringsiveren til disse partiene ble stoppet. Nå behandles budsjettet i Stortinget, og så venter jeg på at den kongelige resolusjonen som konfirmerer at saken kommer på plass, avslutter Siv Mossleth.

**

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.