– Å få dette stipendet er som å få en massiv kjærlig klapp på skulderen, sier Lukas Søyland Ivarrud, som mottok stipendet for sine danseferdigheter i desember 2018.

Vil hedre unge idretts- og kulturtalent på Helgeland

Skrevet av Redaksjonen
01.11.2019 11:00 - OPPDATERT 01.11.2019 17:01

–Helgeland Sparebank ønsker å løfte fram unge talentfulle utøvere, bygge stolthet, spre optimisme, og sist men ikke minst: Gi en klapp på skulderen for en fantastisk innsats over tid, forteller Svein Hansen, personmarkedssjef i Helgeland Sparebank i Mosjøen.

Det er niende året Helgeland Sparebank deler ut Idretts- og Kulturstipendet til ungdom mellom 13 og 20 år på Helgeland. Søknadsfrist for årets utdeling er 25. november, og i likhet med tidligere år ligger potten på 30 000 kroner per mottaker. Søknadsfristen er 25. november

Siden første utdeling av Idretts- og Kulturstipendet i 2011 har 79 unge talenter på Helgeland mottatt over 2.3 millioner kroner fra Lokalbanken. Det er mange drivkrefter som sørger for at det finnes tilbud for barn – og unge innen en stor bredde av idrett og kultur som skaper gode miljø og gode oppvekstsvilkår. Noen av de unge velger til og med interessen sin som levevei, og satser hardt. Da kan en slik pris fra lokalbanken gi ekstra motivasjon.

– Vi håper også i år å finne mellom åtte og ti unge talenter som har utmerket seg innen kultur og idrett på Helgeland, sier Hansen.

Lukas Søyland Ivarrud var en av fjorårets mottakerne av stipendet i Mosjøen.

– Å få dette stipendet er som å få en massiv kjærlig klapp på skulderen fra noen som virkelig har trua på deg og heier på deg, sier Lukas, som siden han fikk stipendet i desember 2018 har brukt pengene på utstyr og videre utvikling.

– Lukas er en talentfull kunstner som har hevdet seg både innen dans, musikk og video på Helgeland, og i hele Norge, og sto dermed til alle kriteriene satt for å motta stipendet, sier Svein Hansen. I tillegg til at Lukas var med i flere produksjoner på Helgeland hevdet han seg også internasjonalt på flater som UKM, MGP Jr og Norske Talenter.

Idrettsstipendet gis til ungdom som har gjort seg bemerket med gode plasseringer nasjonalt innen sin gren. Kulturstipendet deles ut til ungdom som har fått særskilt kunstnerisk oppmerksomhet innen for eksempel kunst, musikk, dans, film og mye mer. Felles for de to stipendene er at mottakeren har fått stor oppmerksomhet rundt sine talenter, og vist målbevissthet og utholdenhet på veien mot målet. De må også ha
bostedsadresse på Helgeland.

– Målet er å løfte ungdom fra hele Helgeland, innen både idrett og kultur, og dermed løfter vi også Helgeland, avslutter Svein, som håper det snart vil komme inn mange gode søknader til årets Idretts- og kulturstipend.

[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.