Vil ha fart på bredbåndsutbyggingen

Skrevet av Roger Marthinsen
08.04.2019 10:01 - OPPDATERT 08.04.2019 13:09

Telenor har varslet at kobbernettet skal stenges innen 2022. Derfor mener Høyre at det haster med å bygge ut bredbånd i Nordland.

Telenor har varslet at kobbernettet skal stenges innen 2022, og det vil berøre mange blant annet i Nordland. Fylkesrådslederkandidat for Nordland Høyre, Beate Bø Nilsen, er derfor opptatt av at Nordland skal sende inn prosjektsøknader, i forbindelse med at Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har inviterer alle fylkene til å sende inn forslag på aktuelle prosjekter som kan søke tilskudd til utbygging.

Fra 2014 til 2018 har statlig tilskudd bidratt til at 61.000 hjem har fått bredbånd. I år har Stortinget bevilget nær 200 millioner kroner til ordningen, det er en økning på 50 millioner fra i fjor. Av dette ligger Nordland an til å få en pott på 25 millioner kroner, som er den nest høyeste bevilgningen i landet. 

– Det er bra at Nordland ligger an til et såpass høyt tilskudd. Vi er et langstrakt fylke med store behov, så her er det viktig vi i Nordland kommer med aktuelle prosjekter slik at vi får bygd ut bredbåndsnettet, sier Beate Bø Nilsen.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.