Nestleder i Arbeiderpartiet og gruppeleder for Nordland Ap, Bjørnar Skjæran. Foto: Roger Marthinsen

Vil ha Bjørnar Skjæran på topp

Skrevet av Pressemelding
19.02.2020 13:27

Årsmøtet i Nordland AUF vedtok i helga hvem de mener burde toppe stortingslista for Nordland Arbeiderparti. Øverst kom Aps nestleder Bjørnar Skjæran.

–  Nordland AUF mener at dette hadde vært den beste listen partiet kunne stilt med ved neste stortingsvalg. Vårt forslag er en god blanding mellom erfaring og fornying, distrikt og by og ung og ikke fullt så ung, sier AUFs representant i Nominasjonskomiteen Sander Delp Horn. 

 

AUFs forslag til stortingsliste for Nordland Arbeiderparti 

1.      Bjørnar Skjæran, Lurøy 

2.      Åsunn Lyngedal, Narvik

3.      Øystein Mathisen, Bodø  

4.      Sandra Tønne, Træna

 

Nordlending med nasjonal stemme 

Årsmøte som ble avhold på Fauske var enstemte om hele lista. Øverst valgt AUF i Nordland å plassere Bjørnar Skjæran, som er Arbeiderpartiets nestledere. Bjønar som er fra Lurøy har lang erfaring fra både lokal- og fylkespolitikken. 

Andreplassen gikk til Åsunn Lyngedal fra Narvik som i dag sitter i sin første periode på Stortinget. 

– Det er veldig viktig for Nordland å ha en av våre i toppen av Ap. Bjørnar har nå en nasjonal stemme og kan sikre landsdelen store gjennomslag. Det må satser på. Vi mener også at Åsunn har gjort en god jobb på Stortinget, og at hun burde fortsette. Vi håper begge disse sier ja til å stå på topp for Nordland AP ved Stortingsvalget, sier Horn.  

 

Unge, men erfarne

På tredje- og fjerdeplass kommer to av AUFs egne. Øystein Mathisen (28) fra Kjerringøy har lang erfaring fra Bodø bystyre og som leder i Bodø Arbeiderparti. De siste årene har Øystein jobbet som rådgiver for Arbeiderpartiets stortingsgruppe. 

På fjerdeplass foreslås Sandra Tønne (25) fra Træna. Hun er utdannet jurist, har erfaring fra både kommunestyret hjemme på Træna og fra Nordland fylkesting. De siste månedene har Sandra fungert som fylkesråd for utdanning i Nordland.  

– Vi ønsker Sandra og Øystein som våre unges stemmer på tinget. De vil kjempe for folks mulighet til å bo, jobbe og leve sine liv i hele Nordland. Begge to er distriktsungdom som vet hvordan det er å vokse opp i utkanten. En slik erfaringer er viktig når man skal representere vårt fylke, sier Horn