Åshild Pettersen, Lars Haltbrekken og SV vil bruke penger på reetablering av laksetrapper i Vefsna.

Vil bruke fem mill. på Vefsna

Skrevet av Roger Marthinsen
07.11.2019 12:54 - OPPDATERT 07.11.2019 19:32

SV bevilger fem mill. til arbeidet med reetablering av laksetrapper i Vefsna, i sitt alternative statsbudsjett.

SV bevilger fem millioner til arbeidet med reetablering av laksetrapper i Vefsna i sitt alternative statsbudsjett for 2020.

– Vefsnavassdraget er ei av våre viktigste lakseelver. Derfor vil SV bidra til reetablering av laksetrappene og videre utvikling av vassdraget, sier SVs Lars Haltbrekken, i forbindelse med at SV har lagt frem sitt forslag til statsbudsjett for 2020. Det er her partiet vil bruke fem. mill til reetablering av laksetrapper i Vefsna.

Etter flere års omfattende rotenonbehandling er elva nå friskmeldt, og arbeidet med restaurering av trappene er kommet godt i gang. Prosjektet har fått en del midler over tidligere statsbudsjetter, men er fortsatt ikke fullfinansiert. Nylig ble også Vefsna regionalpark etablert, som et ledd i den videre forvaltningen av området.

– Vi er veldig glade for å ha fått bevilgning til prosjektet inn i SVs statsbudsjett også denne gangen. Trappene er avgjørende for å få elva tilbake til opprinnelig stand, og det er viktig at ikke restaureringsarbeidet stopper opp, sier Vefsn SVs Åshild Pettersen.

– Det skjer mye spennende utvikling i reiselivsnæringa i Vefsnaregionen, og et friskmeldt og istandsatt Vefsnavassdrag vil bidra til ytterligere vekst og utvikling, sier Åshild Pettersen.

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.