Vil åpne grensen til Sverige

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
16.06.2020 15:43

Fylkesmann Tom Cato Carlsen i Nordland og hans kolleger i Troms og Finnmark, Sverige og Finland vil åpne grensene så raskt som mulig.

Det kommer fram av en pressemelding fra representantene for de tre landene.

Lenshøvdingene i Nord-Sverige, fylkesmennene i Nordland og Troms og Finnmark og overdirektørene i Regionförvaltningsverken i Lappland og Nord-Finland møttes virtuelt 12. juni.
 På møtet, som ble innkalt av direktøren for den regionale administrasjonen i Nord-Finland, Terttu Savolainen, gikk hver representant gjennom koronasituasjonen i sitt eget land og styringen av den fra statlige regionalforvaltningens synspunkt.
 
– Effektene av epidemien har vært veldig like i de nordlige regionene. Antall infeksjoner har variert fra landskap til landskap, og i nord har man ikke opplevd så mange smittede som i de sørlige delene av hvert land. Nedleggelse av grenser har påvirket de nordlige regionene på mange måter: reiselivsnæringen har blitt hardt rammet, arbeidsledigheten har steget og prognosen for økonomien er dårlig, skriver de i pressemeldingen.
 
I tillegg har den normale mobilitet mellom landene stoppet. Med hensyn til sykdommens tilstand bemerket guvernørene og sjefene i de nordlige områdene at det nå er nødvendig å åpne grensene for lokale innbyggere i nord.
 
Fylkesmennene og toppsjefene ønsker at det tas hensyn til regionale forskjeller når begrensende beslutninger tas, og at grensetrafikken mellom Nord-Finland, Nord-Sverige og Nord-Norge kan åpnes så raskt som mulig.

-------

LES OGSÅ:

Les mer om:

Korona
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.