Foto: NRK

Videre igjen: – Aldri vært sterkere i Stjernekamp

Skrevet av Kristian Rødvand
11.10.2020 11:43

Etter nesten-exiten har Sandra Lyng hevet seg for hvert program. Lørdag imponerte hun stort med KORK i ryggen.

Ukens Stjernekamp ble av det storslåtte slaget. Deltagerne fikk bryne seg på sjangrene Storband og Musikal, og det med selveste KORK - Kringkastingsorkesteret - i ryggen. Vår heltinne fra Mosjøen siste seg oppgaven verdig og sang seg trygt videre.

Sandra Lyng hadde valgt seg Aretha Franklins «(You Make me Feel Like) a Natural Woman» til storbandavdelingen. Hun uttrykte på forhånd at det var nesten uvirkelig å opptre med KORK, men hun leverte som proff da det gjaldt og dommerpanelet ble overbevist.

Mona B. Riise, med storbandhatten på,  sparte som vanlig ikke på superlativene.

- Det er så rart at jeg fortsatt blir overrasket over deg. "Sandra Lyng, hva er det hun gjør" Det er så gøy, for du er veldig modig i sangvalgene, du gjør det for at det er noe som betyr noe for deg. Jeg tenker "hjelp, hjelp" men så går det så bra. Du har så stor stemme. Du synger så fint.

Sjangerdommer i Storband Odd Rene Andersen var også godt fornøyd.

– Det var veldig fint. Jeg tenker å på at det er bare en Aretha, det er ingen som kan gjøre det som henne, men det er ingen som kan gjøre det som deg heller. Kjempefint måten du gjør det på. Hadde jeg vært mannen din hadde jg vært stolt.

Musikaldommer Marion Ravn hengte seg på skrytekoret.

– Du sang så bra, Sandra. Gratulerer! Du er den som har hatt størst progresjon i hele Stjernekamp. 

Anmelderne var jevnt over temmelig imponert de også.

[annonse]
"En ting er sikkert - man skal i alle fall ikke undervurdere Sandra Lyng. Hun har et overraskende stort spenn, både tonalt og dynamisk" mente Dagbladets anmelder og slo til med terna kast 5.

"Si hva du vil om Sandra Lyng, men mosjøværingen er definitivt ingen pyse." slår VG fast og trillet en firer.

Det ble ny femmer fra NRK, som blant annet skrev "Det er naturligvis omtrent umulig å hoppe etter Aretha, men Sandra gav det et makeløst forsøk, og det står det respekt av. Klart, ekte og modig. Bra!" 

(Saken fortsetter under bildet)

Etter å ha tatt i mot rosende ord, applaus og juble var det bare å løpe ut og skifte kjole og gjøre seg klar til kveldens sjanger nummer to, musikal. Her hadde Sandra valgt å prøve seg på litt Disney-magi med tittelmelodien fra "Beauty and the Beast". Den leverte hun på vakreste vis.

Marion Ravn var særdeles begeistret av det hun hørte.

– Jeg ble skikkelig rørt, Sandra. Endelig fikk du vist at du virkelig kan synge. Dette er kvelden din, altså. Du har instrumentet, det er bare litt mer teknikk og litt riktig pust så komemr tone og pitch til å sitte enda bedre. Jeg føler at du virkelig fikk vist hva du kan i kveld. Jeg er stolt og glad på din vegne.

Mona med hatten fulgte opp med å gi henne skryt for at hun beholdt roen.

– Det så ut som du koste deg. Du smiler og det går ikke an å ikke smile med deg. Det er så godt. 

De fleste anmelderne var også fornøyde, men denne gange var det imidlertid store sprik i anmelderkorpset

Dagbladet ga henne skryt for å formidle dramatisk pop på troverdig vis og mente blant  annet at " dette er definitivt Sandras aften og det hadde man kanskje ikke trodd når man ser hvilke kapasiteter hun måler muskler med?" og trillet en ny femmer.

" Som «Stjernekamp»-vokalist har hun ikke vært sterkere enn i kveld." mente VGs anmelder og la på en prikk til en femmer. 

 "Dette var tannløst, kjedelig og forutsigbart. Sandra klarte faktisk å gjøre KORK til «SNORK» også. Jeg følte med dem." var den surmagede meldingen fra NRK,s anmelder, som kastete en lunken toer.

Uavhenging av hva anmelderne måtte mene, så mente i hvert fall publikum at hun fortjente å gå videre til neste program. Den som måtte ta sin hatt og gå denne gangen var Emil Solli Tangen, en overbevisende musikalopptreden til tross.