Rolf Skogsvold, Monica Paulsen, Marlene Jordbru, Torbjørn Aag og Bjørn Audun Risøy i Kunnskapsparken Helgeland hjelper bedriftene på Helgeland via digitale løsninger.

– Vi vil hjelpe flere bedrifter

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
25.03.2020 10:44

De ansatte ved Kunnskapsparken Helgeland gir gratis råd til bedriftene på Helgeland som en del av en felles dugnad.

Kunnskapsparken Helgeland (KPH) er et regionalt innovasjonsselskap med 15 ansatte med høy kompetanse på innovasjon og forretningsutvikling, og et stort nettverk regionalt og nasjonalt. Nå ringes de ned av bedrifter som ber om hjelp. Daglig leder Bjørn Audun Rise sier at de gjerne vil hjelpe enda flere.

– Vi får daglig henvendelser fra bedrifter som ønsker bistand, og vi ser at vi kan bidra når næringslivet nå møter massive utfordringer. Nå jobber vi intensivt med å hjelpe bedrifter og samarbeidspartnere gjennom Korona-krisen. Det koster ingenting når folk ber om hjelp, så lenge det ikke er snakk om større prosjekter, da finner vi en løsning. Det er en del av en felles dugnad, sier Risøy.

HJEMMEKONTOR

Han understreker at de følger nasjonale retningslinjer og jobber fra hjemmekontor og digitale samhandlingsløsninger.

– Aktiviteten tilpasses, men vi er operative og tilgjengelige. Det er lansert flere nye virkemidler for næringslivet de siste dagene og vi ønsker å hjelpe flere gründere og bedrifter med råd og veiledning, sier han.

KAN UTNYTTE TIDA

Risøy påpeker at bedrifter som får lavere aktivitet vil kunne utnytte tidsvinduet til å jobbe med utvikling og nye prosjekter som gjør dem sterkere rustet til å møte framtida etter at krisen er over.

– Det er fort gjort å ty til permitteringer når regningene strømmer inn og inntektene svikter. Men det finnes muligheter for å utnytte tidsvinduet til utviklingsprosjekter som gjør bedriftene bedre rustet når situasjonen er normal igjen, sier Risøy.

Kunnskapsparken Helgeland kan blant annet bidra med kompetanseheving for ansatte, det å tenke nytt rundt virksomhet og forretningsmodell og å sette fart på utviklings- og innovasjonsaktivitet.

[annonse]
Kunnskapsparken kan også bistå bedriftene å skaffe finansiering fra blant andre Innovasjon Norge, SIVA ogNorges Forskningsråd.

--------

LES OGSÅ:

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.