– Vi trenger mer utdanning i distriktene – ikke mindre!

Skrevet av Leserbrev
08.05.2019 12:10 - OPPDATERT 08.05.2019 17:12

– Det blir viktigere og viktigere med desentralisert og samlingsbasert utdanning for å gi folk i distriktene mulighet til nødvendig kompetanseutvikling, skriver 16 Ap-lag på Helgeland.

Etter en serie med sentralt fattede beslutninger er studietilbudene på Nesna og Sandnessjøen truet med nedleggelse. Forslaget om å avvikle studiestedene Nesna og Sandnessjøen er uakseptabelt. Nord universitets tilnærming til denne saken synliggjør etter vårt syn en manglende forståelse for universitetets samfunnsoppdrag. Vi mener en nedleggelse av Nesna er et brudd på fusjonsavtalen ved innlemmelse av Høgskolen i Nesna i Nord Universitetet. 

Helgeland trenger godt kvalifiserte sykepleiere, lærere og barnehagelærere i årene framover. Vi er den økonomiske motoren i Norge, innenfor næringer som fiskeri, havbruk, landbruk og industri. Det blir viktigere og viktigere med desentralisert og samlingsbasert utdanning for å gi folk i distriktene mulighet til nødvendig kompetanseutvikling. Det trengs for å sikre bosetting og skape nye kompetansearbeidsplasser. Derfor trenger vi et tett og godt samarbeid med utdanningsinstitusjonene som bygger opp tilbudet – ikke river det ned. Her har Nord universitet en stor samfunnsoppgave.

Regjeringa lovet under behandlingen av strukturreformen at ingen studiesteder skulle legges ned som følge av strukturreformen. Det var åpenbart et løfte med tre års varighet.

En nedleggelse av virksomhetene i Sandnessjøen og på Nesna vil bety en vesentlig svekkelse av tilgangen til profesjonsutdanning og øvrige forsknings- og utviklingskompetanse på Helgeland. For de som bor her blir det en utfordring å få nødvendig kompetansepåfyll, og regningen for forslaget om å sentralisere utdanningstilbudet sendes til kommunene og næringsliv i distriktene.

 


Dønna Arbeiderparti

Herøy Arbeiderparti

Leirfjord Arbeiderparti

Alstahaug Arbeiderparti

Sømna Arbeiderparti

Bindal Arbeiderparti

Grane Arbeiderparti

Hattfjelldal Arbeiderparti

Nesna Arbeiderparti

Vefsn Arbeiderparti

Vega Arbeiderparti

Brønnøy Arbeiderparti

Træna Arbeiderparti

Hemnes Arbeiderparti

Lurøy Arbeiderparti

Rana Arbeiderparti

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.