Johnsen og Johansen. Foto: Cathrine Mortensen
DEBATT

"Vi sjenerer oss ikke for å si at vi søker makt –⁠ for å utgjøre den grønne forskjellen"

Senterpartiets statsministerkandidat snakker ydmykt om at han er villig til å innta statsministerstolen. Vedum sier at han ikke er så opptatt av makt og posisjoner, men at han vil utgjøre en forskjell. Vi velger å tro han – på godt og vondt, skriver Ida Gudding Johnsen og Anja Johansen.


Stem Venstre for grønn framtid!

Det er vår erfaring gjennom mange år i politikken at politikere flest jobber hardt for det de tror på. Ulik ideologisk overbevisning til tross – vi forenes i ønsket om å utgjøre en forskjell. 

Senterpartiet surfer på høy oppslutning i Nordland. Vi i Venstre kaver under sperregrensa i Gullfylket. Vi ser oss ikke forbalt, men står på, med meningers mot og grønn og sosialliberal politikk for alle samfunnsområder. 

Med Venstre i regjering fortsetter nedgangen i klimagassutslipp. Virkemidler vi har kjempa gjennom, som elbilpolitikken og fyringsoljeforbudet, gir positiv effekt. Hvis vi følger regjeringa sin klimaplan de neste årene, vil den gode utviklinga fortsette. 

Hva vil skje om det grå Senterpartiet med Trygve Slagsvold Vedum får makt til å utgjøre en forskjell? I det sittende Stortinget har SP funnet sammen med sine grå venner i Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet i ei rekke saker som er skadelige for klima og miljø: fjerne forbudet mot dyrking av myr; liberalisere reglene for motorferdsel i naturen; tillate felling av flere rovdyr. 

Rekk opp handa den som noensinne har hørt SPs statsministerkandidat si at klimautfordringene er vår tids største utfordring, at det må koste mer å forurense, at det er viktig at Norge går foran og setter ambisiøse klimamål, at vi bygger ned for mye natur, at myr og våtmark er verdifulle karbonlager som vi må ta vare på, at levedyktige rovdyrbestander har en naturlig plass i norsk natur, at vi trenger et tett klimasamarbeid med EU, at CO2-avgiften må heves sånn at det lønner seg å investere grønt, at det er viktig å begrense støyende motorferdsel i sårbar natur, at det ligger enorme muligheter for distrikts-Norge i det grønne skiftet, at vi må ta vare på de verna vassdragene våre, at vi trenger flere nasjonalparker og verneområder. 

Ingen? Nei, sånn er det. 

Er du opptatt av miljøpolitikk? Da bør du gi stemmen din til et parti som leverer miljøpolitikk som fungerer. Det eneste t y d e l i g e regjeringsalternativet som inkluderer et miljøparti nå er ei fortsatt borgerlig regjering med Venstre. Ingen får mer igjen for stemmen sin enn Venstres velgere! Vi sjenerer oss ikke for å si at vi søker makt – for å utgjøre den grønne forskjellen. 

 

Ida Gudding Johnsen, stortingskandidat for Nordland Venstre 

Anja Johansen, Venstres andrekandidat i Nordland og statssekretær i Kunnskaps- og integreringsdepartementet (V) 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.