– Vi må ta vare på hverandre i denne vanskelige tiden

Skrevet av Kristian Rødvand
21.03.2020 16:33 - OPPDATERT 22.03.2020 19:38

Ordfører Berit Hundåla er rystet over drapet som skjedde i natt. Hun oppfordrer folk til å vise omtanke i den vanskelige situasjonen samfunnet er i.

I dag kom nyheten om en voldshendelse som medførte et dødsfall i Mosjøen i natt. Ordfører Berit Hundåla er forferdet over det som har skjedd.

– Det er en tragedie, her hennes første reaksjon.

– Jeg har fått beskjed av rådmannen og han har satt i sving kriseteamet. Jeg er ikke direkte involvert, sier hun.

At gjerningsmannen og offeret har en familiær relasjon gjør det hele enda mer tragisk. 

– Jeg ser det står at det er en familierelasjon og det er en tragedie, rett og slett, sier ordføreren.

Det er lett å spekulere i at hendelsen kan ha kommet som et resultat av virusepidemien og den innestengte situasjonen samfunnet befinner seg i nå. 

– Man kan jo trekke slutninger om at det er en sammenheng mellom viruset og det, det vet jeg ingenting om, men det er ingen tvil om at den spesielle situasjon vi er i kan gi utslag på mange mulige måter, sier Hundåla.

– Jeg må bare gjenta det jeg hele tiden har sagt, vi må passe på hverandre. Vi er i en situasjon der folk blir tvunget til å være inne når de ikke skulle vært det, barn må være hjemme når de skulle vært på skolen. Jeg oppfordrer folk til å tenke på hverandre, ta vare på hverandre og være snille i stedet for å bruke vold. Jeg kan ikke si noe annet.

Hundåla påpeker at det er svært uvanlig at voldsepisoder med døden til følge oppstår i Mosjøen.

– Det er veldig lenge siden sist, i løpet av de siste 30-40 år kommer jeg bare på et par tilfeller. Det skjer ikke ofte at noen dør som følge av vold i Mosjøen. Sånn sett er jo fortsatt Vefsn et trygt lokalsamfunn å bo i og det ønsker vi jo at det skal være, sier hun, og avslutter med å gjenta sin oppfordring.

– Bruk heller tid på å være omtenksom i stedet for det motsatte. Vi må ta vare på hverandre i denne vanskelige tiden.

 

 

 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.