Vennesund–Holm fortsatt innstilt:
– Regn med kø og vurder omkjøring

Det meldes i kveld at fergeforbindelsen Vennesund–Holm ikke åpner i dag. Været hindrer tauing av ferja fra Holm. Etter varmgang i motorene trenger MF Lysingen taubåt for å komme seg ut fra Holm ferjeleie. Inntil da er det ikke mulig for andre ferjer å legge til.

– Taubåten er på plass sammen redningsskøyta og hjelpefartøy, men vindforholdene hindrer operasjonen foreløpig. Vi har fått informasjon fra Torghatten Trafikkselskap om at de ikke ser noen mulighet i dag, men de vil forsøke så snart været tillater det, sier fylkesdirektør for transport og infrastruktur, Odd Inge Bardal. 
 
De reisende bes følge med på trafikkmeldingene på Reis Nordland. 

Regn med kø 

Når sambandet fylkesveg 17 Vennesund–Holm er i gang igjen, vil det være med MF Lysingen ute av drift, inntil videre undersøkelser er gjort. 

– Sambandet starter med redusert kapasitet, men vi jobber sammen med operatør for å finne løsninger. De som skal reise må dessverre være forberedt på kø og lange ventetider. 

Ferjesambandet har vært innstilt siden i dag formiddag. 

Vurder omkjøring

For de som ikke vil vente på ferja, kan det være aktuelt å velge omkjøring via E6 i stedet. 

– Det er en omvei, men det er en mulighet for å komme seg videre. Vi vil uansett anbefale at de reisende planlegger turen sin og følger med på trafikkmeldingene. Det er mye trafikk på sommeren, og nå har vi i tillegg vinden som påvirker fremkommeligheten flere steder i Nordland. Legg inn ekstra tid og se om det finnes noen aktuelle alternativer, avslutter Bardal.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.