Jens på plass! Foto: Kjærstin Berntzen

Vefsn No satser videre – nå med Jens på laget: – Dette er vanvittig flott å være med på!

Skrevet av Redaksjonen
02.06.2021 19:30 - OPPDATERT 03.06.2021 09:47

Mandag denne uka ble en historisk dag i Vefsn No. For første gang har vi to journalister som er fast ansatt, som er klare til å utvikle avisa videre sammen med resten av teamet.

Jens Arthur Remmen Wiken er ansatt som ny journalist i Vefsn No. Han er opprinnelig fra Bergen, men kom til Mosjøen i 2007 etter at et ett års vennskap ble til romanse.

– Kona mi er født og oppvekst her, men hun mener at jeg kjenner flere personer Mosjøen enn henne, ler Jens.

LANGT MER KOSELIG ENN STORBYEN

Vestlendingen trives svært godt i byen under Øyfjellet.

– Byen er fint balansert mellom kos, ro og aktivitet. Også ligger alt man trenger i nær omkrets. Jeg er vant med å gjerne måtte kjøre flere mil mellom butikker når man skal på en shoppe-runde hjemme på Vestlandet. Arbeidsplasser ligger også sentralt, så det er få som må kjøre langt hver dag for å komme til og fra jobb. Sånn sett er vi ganske bortskjemt her i Vefsn.

Naturen ligger rett utenfor døra, og Jens har funnet spennende måter å utnytte dette på.

– Byen ligger tett opp til natur og turområder. Jeg er svært glad i å sykle i terrenget, og her finner jeg alt fra de enkleste turene med barna på sykkel, til mer avanserte løyper. Jeg er svært stolt over byen og området. Jeg pleier å si at det er bedre om familien fra Vestlandet kommer på besøk til oss fremfor at vi drar til dem, for her har vi all underholdning og aktiviteter utenfor hagen vår i byen, så og si. Mosjøen er langt mer koselig enn storbyen!

(Fortsetter under bildet)

Godt å ha Jens på plass! Foto: Kjærstin Berntzen

[annonse]
– Jeg er glad jeg ikke bor et sted hvor marked styrer for mye av boligprisen. Her har en virkelig mulighet til å få seg flott liv til en langt billigere sum enn i større byer.

MULIGHETENES BY

– Mosjøen er en by i utvikling. Sånn sett bruker jeg å kalle Mosjøen for "Mulighetens By". Kan du noe, så finnes det noen som har behov for dine kunnskaper, så det er gode muligheter for å enten starte med noe her eller å få seg jobb. 

Jens er kreativ, og ser mange muligheter fremover:

– Jeg ønsker å være med på å bygge opp avisa videre, og bidra til at vi får flere lesere. Avisa er i en veldig spennende situasjon nå, og jeg føler meg privilegert som får være med på å videreutvikle den! Det er vanvittig flott å kunne ha et så variert arbeid, hvor en del av jobben er å treffe nye folk hele tiden – jeg stortrives med å treffe mennesker!

Jens har erfaring fra både fotografering og journalistikk, og er et godt tilskudd til Vefsn No.

– Min første jobb var som fotograf hos Fotoland (nedlagt fotokjede). Senere samme år, i 2007, fikk jeg tilbud om jobb i Helgeland museum som multimedia designer og fotomedarbeider. Her jobbet jeg i 13 år, men grunnet sykdom på øyet, ble det vanskelig å sitte for mye foran en PC-skjerm i lengre tid og jobbe konsentrert hele dager, og jeg så meg nødt til å skifte til et yrke med mindre skjermtid.

– Jeg har tidligere erfaring fra nyhetsmedier som fotograf i lokalavis hjemme på Vestlandet, men jeg har også levert både bilder og stoff til andre aviser i Norge som frilanser etter jeg kom til Mosjøen.

SOLSTRÅLEN FRA BERGEN

Kjærstin Berntzen ble tidligere denne våren ansatt som journalist i Vefsn No, og er svært fornøyd med sin nye kollega.

– Jens er en flott kollega! Han har et unikt blikk som gjør han til en imponerende fotograf og filmer. Han har allerede gitt våre lesere flotte og interessante artikler og videoer, og jeg gleder meg til å se hva mer han finner på, sier Kjærstin.

– I tillegg til å være dyktig i faget, er Jens en veldig trivelig fyr som er lett å prate med. Vi har faktisk jobbet sammen tidligere, i Helgeland museum. Han er som en solstråle, som sprer godt humør og optimisme. Jeg ble veldig glad for at han ble valgt ut som min nye kollega, og gleder meg til tiden fremover.

Kjærstin er strålende fornøyd med sin nye kollega. Foto: Kjersti Krutnes