Illustrasjonsfoto

Vefsn kommune: – Husk å registrere ditt barn i vaksinekø

Har du registrert ditt barn i vaksinekø for koronavaksine i uke 41?

Vefsn kommune savner registrering av barn i vaksinekø mot korona. Tilbudet gjelder årskullene 2006, 2007 og 2008, samt alle fra årskull 2009 så snart de har fylt 12 år.

– Ennå er det mange som ikke har registrert sine barn som skal vaksineres i neste uke, og en av foreldrene MÅ registrere sitt barn i vaksinekøen, skriver rådgiver i Vefsn kommune, Mai-Kirsti Meisfjord.

– Dersom de ikke er registrert, kan vi ikke sette vaksinen, fordi det må være registrert en av foreldrenes personnummer og telefonnummer for å få meldt vaksinen inn til Helsenorge. Dette kommer i tillegg til de skjemaene som allerede er levert med signatur fra begge foreldre.

Du finner online registrering for vaksinen her.

FHI melder

– Det kan være aktuelt med to doser for enkelte andre barn, for eksempel barn som bor i familier med sårbare pårørende eller som har andre åpenbare tilleggsrisikoer.

– Disse bør i hovedsak få et langt intervall på 8-12 uker. Det er begrenset erfaring ved samtidig bruk av koronavaksiner og andre vaksiner som brukes i
barnevaksinasjonsprogrammet. Det anbefales at koronavaksiner settes med en ukes intervall til andre vaksiner som et føre-var prinsipp, melder FHI i sitt informasjonsskriv.

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.