Valdemar Solbraa Heilemann fra Vefsn tok førsteplass. Foto: Privat

Valdemar vant Havmannens musikkpris

Den unge vefsningen gikk helt til topps i konkurransen.

Havmannens musikkpris for unge komponister ble etablert i fjor i forbindelse med Havmannjubileet. Intensjon med musikkprisen er å utvikle kunnskap om komposisjon som fag, og bidra til et sterkere samarbeid mellom musikkinteresserte barn og ungdom på hele Helgeland.  

I år ble ungdommene invitert til å lage musikk til sin hjemplass, og konserten ble presentert i Moment i går, der deltakere var med via stream. 

– Vi samarbeidet i år som i fjor med kulturskolen i Petrozavodsk i Russland om prosjektet. Finalekonserten ble framført digitalt med ni norske og åtte russiske unge komponister, forteller prosjektleder Elena Beck. 

Valdemar Solbraa Heilemann (16) fra Mosjøen ble tildelt 1.premie av Havmannens musikkpris for unge komponister. Juryen var svært imponert over musikken han hadde laget til temaet "Min hjemplass".    

Ellinor Drevvatne (Rana kulturskole) og Oliver Skreslett (Hemnes kulturskole) delte en vel fortjent 2.plass i konkurransen.   

Alva Johansson fra Bjerka (Rana kulturskole) fikk en egen pris fra den russiske juryen.

– Det ble en utrolig fin kveld på Moment på Helgeland Museum. Publikum og juryen lot seg tydelig imponere over alle bidragene i konkurransen. Vi fikk vi oppleve kreativitet og skaperevne. Her møtes barn og unge på tvers av kommune - og landegrenser. Vennskap og skaperlyst møtes! sier Beck. 

Kunnskapsparken Helgeland, Helgeland Kraft og Barentssekretariatet har bidratt med økonomisk støtte til prosjektet.

Her kan du se hele konserten digitalt:

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.