Utprøving med elektrisk ferge

Torghatten trafikkselskap har starter testing av el-fergedrift på sambandet Vennesund – Holm, melder Nordland Fylkeskommune

På avgang kl 22.40 overtok el-ferga MF Heilhorn for MF Lysingen, og gjennomførte siste fergeavgang i torsdag, 9. september. MF Heilhorn fortsatte testingen i løpet av natten, før MF Lysingen gikk inn i ruten igjen.

Det forventes ikke at dette skal ha noe å si for trafikken når testingen vil fortsette utover neste uke.

MF «Heilhorn» er en hybrid-elektrisk ferge. Den er 84,30 meter lang og 14,20 meter bred. Ferja har en kapasitet på 199 passasjerer og 60 personbiler på ett dekk.

– Jeg er veldig glad for at testingen er i gang av den første helt nye el-ferga i Nordland og Nord-Norge. Den elektriske driften på denne båten sparer Co2-utslipp tilsvarende omlag 6000 personbiler per år! Dette er i tråd med fylkesrådets strategi for gjennomføring av det grønne skiftet i Nordland, sier fylkesråd for transport og infrastruktur Bent-Joacim Bentzsen.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.