Bjørnar Skjæran sammen med partileder Jonas Gahr Støre. Foto: Hedda Hiller

Utpekes som favoritt til å bli Ap-nestleder

Skrevet av Hedda Hiller
06.02.2019 12:22 - OPPDATERT 06.02.2019 18:04

Etter det Dagbladet erfarer skal Nordland Aps leder Bjørnar Skjæran være utpekt som favoritt til å overta etter Trond Giske.

Bjørnar Skjæran fra Nordland kan bli mannen som erstatter Trond Giske i Ap-ledelsen. Alternativet er trolig at Hadia Tajik fortsetter som nestleder alene.

Det meldte Dagbladet i går. 

Etter det Dagbladet erfarer ligger Bjørnar Skjæran, leder av Nordland Ap, fremst i løypa til å fylle vervet etter Trond Giske. Ap's landsstyre satte i går ned sin valgkomite. Nå starter prosessen fram mot landsmøtet for å sette sammen partiets sentralstyre og partiledelse.

Bjørnar Skjæran ønsker ikke å spekulere i nestledervervet. 

– Jeg ser at det spekuleres, og det er selvsagt hyggelig å bli nevnt. Ut over det syns jeg det er unaturlig å kommentere spørsmål om nestledervervet på bakgrunn av slike spekulasjoner. Jeg har vært medlem av sentralstyret i seks år, og er veldig innstilt på å fortsette med det, sier Skjæran til Rana No. 

– Det oppleves svært meningsfylt å arbeide for å styrke partiets industri- og næringspolitikk, en forsterket distriktspolitikk og gode og likeverdige helse- og skoletilbud over hele landet, fortsetter han. 

Han avventer videre dialog med valgkomiteen. 

– Landsstyret satte i går ned valgkomiteen som skal arbeide fram mot landsmøtet. Jeg legger til grunn at komiteen tar kontakt med dagens medlemmer av sentralstyret for å få oversikt over hvem som ønsker å fortsette. Da vil valgkomiteen få svar på det de spør om, avslutter Bjørnar Skjæran. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.