Ungdomsskoleelev har meldt seg til politiet

Skrevet av Roger Marthinsen, Hedda Hiller
11.05.2019 13:12

Gutt har avgitt en uforbeholden tilståelse om å ha stått bak trussel-meldingen som førte til at over 3000 elever ble sendt hjem.

En ungdomsskoleelev fra Mo i Rana meldte seg fredag kveld for politiet og erkjent å ha skrevet meldingen på Wikipedia, som utløste en storstilt politiaksjon, samt at 3041 elever ble sendt hjem fra samtlige barne- og ungdomsskoler i Rana.

Gutten fremstår i følge politiet som en angrende synder, og har avgitt en uforbeholden tilståelse.

– Politiet ser svært alvorlig på forholdet, men vil samtidig berømme gutten for å ha meldt seg, melder Nordland politidistrikts operasjonssentral.

Det var torsdag kveld Kripos varslet politiet om det som var skrevet på nettstedet Wikipedia. Innholdet ble tolket som en mulig trussel om at det i dag skulle finne sted skyting ved en skole i Rana. Dette førte til økt beredskap med bevæpnet politi ved skoler og også i sentrum av Mo.

Etterforskningsleder Bjørn Einar Bjørnå uttalte til Rana No tidligere i fredag at etterforskningen da pekte mot at trussel-meldingen var publisert gjennom datanettverket ved Rana ungdomsskole avdeling Mo.

Politiet anser nå saken for ferdig etterforsket, og skolene vil være åpne som normalt på mandag. Kommunen er varslet om saken.

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.