Foto: Naturlige Helgeland

Turistdestinasjon i Kjemsåsen til 400 millioner

I et område ved Kjemsåsen skal Naturlige Helgeland bygge en turistdestinasjon med ca 200 fritidsboliger til rundt 400 millioner kroner.

Naturlige Helgeland AS presenterte sine store utbyggingsplaner til formannskapet i Vefsn Kommune på tirsdag.

I et område på i underkant av 200 mål ved Kjemsåsen skal de bygge en turistdestinasjon bestående av et hotellkonsept med ca 200 fritidsboliger, restaurant/bar og aktiviteter i tilknytning til dette. De totale investeringene er budsjettert til 400 millioner.

- Prosjektet gjøres i samarbeid med grunneiere Bjørnar Røsdal og Sigmund Kjemsås. I tillegg ser vi for oss å finne gode samarbeidsløsninger med aktører innenfor Jillen Njaarke reinbeitedistrikt som også benytter området. Sørsamisk kultur mener vi er sterkt undervurdert som attraksjon i Norge, sier Merethe Kvandal. 

(saken fortsetter etter bildet)

Foto: Naturlige Helgeland

Et samlet formannskap i Vefsn kommune applauderte planene og mener det er en gledelig utvikling for hele regionen. Daglig leder i selskapet Merethe Kvandal er storfornøyd med responsen fra politikerne og forventer at de allerede i neste uke er i gang med oppstart av reguleringsplanarbeidet.

Naturlige Helgeland har de senere årene vært en tydelig reiselivsaktør på Helgeland, med hovedfokus på Zipline, Via ferrata og ulike naturbaserte opplevelser. Midt under coronaen i fjor sommer, fikk Naturlige Helgeland med seg investorene Even B. Hegbom og den utflytta Mosjøværingen Even Guttormsen.

Hegbom har lang erfaring fra utvikling av destinasjoner med blant annet Myrkdalen i Voss kommune, Målselv Fjellandsby og Hodlekve i Sogndal. Sammen har Naturlige Helgeland nå tung kompetanse på reiseliv og destinasjonsbygging, og gleder seg til å ta fatt i prosjektet.

 - Satsingen som nå gjøres i Mosjøen forventes å gi et markant skille i reiselivet på Helgeland og vil ta destinasjonen et stort skritt videre mot helårsturisme, sier Merethe Kvandal

[annonse]
Foto: Naturlige Helgeland

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.