Kommunikasjonssjef Connie Slettan Olsen og kommuneoverlege Frode Berg tror at et diffust symptombilde bidrar til at flere enn de man kjenner til, er korona-smittet.

Tror ikke alle som er smittet er funnet

Tre nye tilfeller siste døgn. Mange som har korona-smitte har hatt diffuse symptomer. Kommunen understreker viktigheten av å bli testet.

Rana kommune fikk meldt tre positive covid-19-prøver i går, 26. januar. Alle har kjent smittekilde.

Siden utbruddet startet i Rana den 12. januar har 51 personer bosatt i Rana testet positivt for covid-19 i Rana. 

– Smittetallet de siste 14 dagene er høyt, men vi opplever å ha kontroll på smitteutbruddet. Vi har svært lite kjent villsmitte og den kjente smittespredningen er konsentrert til én klynge, sier kommuneoverlege i Rana, Frode Berg. 

Selv om man nå anser å ha kontroll på smitteutbruddet, så understreker man at smitteutbruddet ikke er over. 

– Vi forventer flere positive prøver i tiden framover, bekrefter kommunikasjonssjef Connie Slettan Olsen. 

Årsaken til dette er at ikke alle som er smittet, ikke nødvendigvis er klar over dette selv.

– Flere av de som har testet positivt har hatt diffuse symptomer, og vi tror ikke vi har funnet alle som er smittet. Det er derfor viktig at alle med symptomer bestiller seg time til testing, sier kommuneoverlege Frode Berg.

Siden jule- og nyttårshelgen har nå 60 personer fra Rana testet positivt. Totalt er 228 personer fra Rana registrert smittet av covid-19, siden pandemien brøt ut i Norge. Dette antallet inkluderer også personer fra Rana som er testet og oppholder seg i andre kommuner. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.