Foto: Nord universitet

Trekker fem studium på Nesna

Skrevet av Roger Marthinsen
21.05.2019 17:40

Nord universitet oppgir for få søkere som årsak til at fem studium ved studiested Nesna ikke vil bli startet opp til høsten.

Se oversikten over studium som trekkes og hvor mange søkere de hadde, nederst

Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet har besluttet å trekke halvårsstudium i matematikk 1 og 2, norsk 2 og engelsk 2, på Nesana. Disse studiene vil ikke bli startet opp høsten 2019 på grunn av for lave søkertall.

Årsstudium i friluftsliv er tidligere trukket av samme årsak. Veilederutdanning for praksislærere og mentorer modul 1 trekkes både i Bodø og Nesna, mens et mindre emne tilknyttet lærerutdanningen trekkes på Levanger.   

Studiene er trukket i forbindelse med Nord universitets justering av studieporteføljen.

– Studieporteføljen for studieåret 2019/2020 ble vedtatt i styremøtet 25. oktober 2018. Hvis et studium ikke får nok søkere, kan dekan ved fakultetene beslutte at det ikke kan gjøres opptak og at studiet trekkes fra vår studieportefølje. Andre forhold som kan være knyttet til en beslutning om å trekke et studium er vurderinger av økonomisk bærekraft, strategisk bærekraft, faglig bærekraft og studiets attraktivitet, sier Egil Solli, dekan ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag.

–  En slik justering av studietilbudet er noe Nord universitet gjør hver vår, og vi informerer eventuelle søkere på hvert studium om endringene i god tid, senest mot slutten av mai, sier Solli.

– Dette betyr at vi, etter at søkertallene til studier som er planlagt startet opp kommende høst er klare, tar en vurdering av hvorvidt det enkelte planlagte studium skal starte opp. Dersom noen forhold, da særlig lave søkertall, tilsier at et utlyst studium ikke kan starte opp, så gjøres det et dekanvedtak på dette. Da får også vårt opptakskontor beskjed om at studiet trekkes – og de informerer fortløpende studentene om dette i et brev som sendes søkerne på e-post, sier Solli.  

 

Studium som trekkes

1. prioritets-

søkere

Veilederutdanning for praksislærere og mentorer modul 1, Nesna

3

Veilederutdanning for praksislærere og mentorer modul 1, Bodø

2

Matematikk 1, Nesna

14

Matematikk 2, Nesna

8

Norsk 2, Nesna

6

Engelsk 2, Nesna

5

Uteområdet som læringsarena, Levanger

17

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.