Foto: Roger Marthinsen

Tredje tilfelle av koronasmitte i Rana: – Har kontroll

Skrevet av Roger Marthinsen, Ann Kristin Kjærnli
02.04.2020 16:49 - OPPDATERT 03.04.2020 06:01

Rana kommune har i dag fått bekreftet et nytt tilfelle av covid-19-smitte. Seks nye tilfeller i Nordland bekreftet så langt i dag.

Rana kommune har i ettermiddag fått beskjed fra Mikrobiologisk avdeling ved Nordlandssykehuset om et nytt bekreftet tilfelle av koronasmitte, melder Rana kommune i en pressemelding.

– Personen dette gjelder har tatt alle forhåndsregler og smitteoppsporingen har avdekt at det ikke er noen risiko for smitte, sier kommuneoverlege i Rana kommune, Frode Berg. 

Dette er det tredje tilfellet av koronasmitte i Rana. I alle tre tilfellene melder kommunen at man har kontroll på smittekilden.

Det bekreftede tilfellet i Rana er det sjette koronatilfellet i Nordland i dag. Fra før er det bekreftet fire nye korona-tilfeller i Bodø og ett nytt i Brønnøysund.  

Totalt ble det meldt om syv nye tilfeller av korona-smitte i Nordland i går; ett i Vefsn, ett i Grane, ett i Sortland og hele fire nye tilfeller i Bodø også i går.

Det totale antallet i fylket er per torsdag ettermiddag 69 personer som er bekreftet smittet av covid-19-viruset. Disse er fordelt på 18 kommuner:  Bodø 21, Dønna 5, Meløy 4, Narvik 4, Alstahaug 3, Brønnøy 4, Hadsel 3, Vågan 3, Rana 2, Leirfjord 2, Vega 2, Sortland 2, Vefsn 1, Grane 1, Sømna 1, Steigen 1, Vestvågøy 1, Fauske 1, ukjent/ikke navngitt kommune 7.  

På landsbasis er 5.119 personer smittet og 48 personer døde, per torsdag ettermiddag. Det er i dag registrert 241 nye smittetilfeller og tre dødsfall som er relatert til korona-smitte.  

I Sverige, som holdt det meste åpent lenger enn de aller fleste land, er det registrert 43 nye koronadødsfall det siste døgnet. Totalt 282 personer i Sverige er døde av covid-19-viruset.  

----------

[annonse]
LES OGSÅ:

 

Les mer om:

Korona
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.