Henrik Johansen og Polarsirkelen lufthavnutvikling legger i dag flyplass-prosjektet ut på anbud. Foto: Roger Marthinsen

Tre selskap konkurrerer om å få bygge flyplassen

Skrevet av Roger Marthinsen
04.07.2019 10:16

Tre prekvalifiserte tilbydere er valgt ut for å konkurrere om totalentreprisen for ny flyplass. Sjekk hvem de tre leverandørene er.

Tre av de prekvalifiserte tilbyderne er valgt ut for å konkurrere om totalentreprisen for bygging av Polarsirkelen lufthavn Mo i Rana, Helgeland.

De tre leverandørene er:

  • AF Gruppen Norge AS
  • Peab Anlegg AS med Peab Anläggning AB, COWI AS, Bjørn Bygg AS, Peab Asfalt Norge AS og Hæhre Entreprenør AS som underleverandører
  • Skanska Norge AS med Norconsult AS underleverandør
Konkurransen om bygging av ny flyplass i Mo i Rana ble kunngjort 23. mai 2019. Det kom inn flere søknader som er grundig evaluert opp mot kravene i konkurransegrunnlaget.

– Det er store og dyktige entreprenører som nå inviteres inn til konkurransen om utbyggingen. De har gjennom søknadene om prekvalifisering dokumentert at de kan gjennomføre oppdraget i henhold til de krav vi stiller som byggherre, sier Henrik Johansen, adm. direktør i Polarsirkelen lufthavnutvikling, i en pressemelding.

Samferdselsminister Jon Georg Dale ga 5. februar i år klarsignal til konkurranse om bygging av ny flyplass i Mo i Rana, Helgeland. Polarsirkelen lufthavnutvikling AS, som eies av hjørnesteinsbedrifter i 8 kommuner på Helgeland, er byggherre.
Flyplassen skal finansieres i et spleiselag mellom staten, næringslivet og Rana kommune. Totalentreprisen inkluderer bygging av lang rullebane, terminal- og driftsbygg, tekniske anlegg, veier og annen infrastruktur. Oppdraget skal utføres i samspill med byggherre.

– Vi er svært fornøyd med interessen for å delta i konkurransen. Den første regionale stamflyplassen som bygges i Norge på over 40 år ansees som et meget spennende prosjekt i leverandørmarkedet, sier Johansen.

De tre utvalgte leverandørene inviteres til å gi tilbud innen 20. september. Polarsirkelen lufthavnutvikling vil etter forhandlinger inngå kontrakt i oktober med vinneren av tilbudskonkurransen.

Planlagt byggestart er våren 2020, og høsten 2022 skal de første store flyene lande på Helgeland.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.