RANA­ Tre nye smittetilfeller: – Opplever å ha kontroll

Det ble fredag 20. november registrert tre nye smittetilfeller i Rana.

Alle er nærkontakter og tilhører samme smitteklynge. To av tilfellene er knyttet til Lyngheim barneskole. Totalt er fire klasser berørt, og 88 elever og ansatte er satt i karantene, skriver Rana kommune i en pressemelding.

– Vi opplever å ha kontroll på utbruddet da smitten de siste dagene hovedsakelig har skjedd i samme smitteklynge. Men det er fortsatt viktig at alle følger de anbefalinger som gjelder, sier kommunikasjonssjef Connie Slettan Olsen i Rana kommune.

Lyngheim skole er den sjette skolen som blir direkte berørt av korona-utbruddet i Rana. Etter den 28. oktober, som er betegnet som tidspunktet for smitteutbruddet i Rana, har elever ved Båsmo barneskole, Hauknes barneskole, Selfors barneskole, Rana ungdomsskole og Polarsirkelen videregående skole blitt smittet. 

Ved Polarsirkelen og Rana ungdomsskole er det også bekreftet at ansatte har blitt smittet.  

Totalt er det nå 104 personer som har testet positivt siden utbruddets start i Rana, den 28. oktober. Totalt er 117 personer med bostedsadresse i Rana bekreftet smittet siden pandemien brøt ut i Norge i februar.

Les mer om:

Korona
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.