Røde kors har hatt nok å gjøre i sommer. Foto: Stian Lysberg Solum

Travel sommer for Røde Kors-frivillige: – Fint å bidra når samfunnet åpnes opp

Det har blitt enda en travel sommer for Røde Kors-frivillige. Flere hundre nordmenn nyter nå fine sommerdager i fjellet og til sjøs etter en lang koronavinter.

– Vi ser at aktivitetene tar seg opp mange steder, og det er hyggelig å bidra til at samfunnet åpner opp igjen i sommer, sier nestleder Jarle Bjørge Øverland i Røde Kors Hjelpekorps.

Rundt 6.000 frivillige bidrar i Hjelpekorpset i sommer. I fjor deltok Røde Kors i mer enn 1.600 redningsaksjoner i norsk natur. 

– Hjelpekorpsene har hatt oppdrag over hele landet, både til fjells og til sjøs. Men vi har heldigvis ikke hatt så mange oppdrag knyttet til tragiske ulykker i fjellet som vi hadde på starten av sommeren, sier Øverland. 

Så langt i sommer har de fleste aksjonene omhandlet savnede mennesker i lokalsamfunn og er ikke knyttet til ferieaktiviteter. 

Rundt 100 Røde Kors Hjelpekorps-frivillige bidrar også til vaksinering i lokalforeninger i sommer, samt med sanitetsbistand på arrangementer rundt om i landet.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.