Bjørnar Skjæran ble i ettermiddag valgt til ny nestleder i Arbeiderpartiet. Foto: Geir Johnsen

Trampeklappet inn som ny nestleder

Skrevet av Roger Marthinsen
06.04.2019 17:36

– Forskjellen er at kartet blir større, sier Arbeiderpartiets nye nestleder, Bjørnar Skjæran.

Bjørnar Skjæran fra Selnes i Lurøy ble i ettermiddag valgt til ny nestleder i Arbeiderpartiet. Skjæran ble lansert av en enestemmig valgkomité, og valgt inn til trampeklapp og stående applaus fra Aps årsmøte.

– Vi har forslått en kandidat som kan gjøre Ap enda bedre, og som kan bidra til å speile landet, sa valgkomitéens leder Hans-Christian Gabrielsen, i sin presentasjon av den nye Ap-nestlederen.

Gabrielsen fremhevet videre Skjærans erfaring som gårdbruker, fra lokalpolitikken og fra fylkespolitikken, bringer viktige kvaliteter inn i partiets ledelse. Her fremhevet valgkomitélederen at det at Skjæran har sitt daglige virke utenfor Stortinget bringer inn nye perspektiver, fra partiarbeid lokalt og politisk debatt.

– En sterk og klar stemme fra nord, slo Gabrielsen fast, før applausen brøt løs for andre gang.

Den første som omfavnet og gratulerte Bjørnar Skjæran med ledervervet var Jonas Gahr Støre, som ble gjenvalgt som partiets leder. Støre hadde allerede i nominasjonsprosessen gitt signal for at han gjerne vil ha Skjæran som nestleder, sammen med Hadja Tadjik. 

Bjørnar Skjæran sier til Rana No at selv om han nå er valt til Aps nestleder sentralt, så akter han ikke å skru ned innsatsen i sitt virke som gruppeleder for Nordland Arbeiderparti på fylkestinget.

– Jeg har påtatt meg et viktig folkevalgt verv, som gruppeleder i fylkestinget, og er tilhenger av å ro hele sesongen ut, sier Skjæran til Rana No.

– Vi går etter påske inn i den lange valgkampen. Jeg kommer til å reise mye rundt i partiet. Det ville jeg gjort uansett. Forskjellen er at kartet blir større, men etter å ha reist rundt i hele Nordland i mange år, regner jeg det som håndterbart, sier lurøyfjerdingen.

Vervet som nestleder endrer heller ingenting med tanke på neste valgperiode.

– Jeg står på tredjeplass på fylkestingslista, og kommer til å bruke mye tid i Nordland og Nord-Norge i valgkampen, sier Arbeiderpartiets ferske nestleder.

Skjæran går imidlertid av som fylkesleder i Nordland Arbeiderparti. 

– Jeg har hatt fantastiske år i ledelsen av Nordland Arbeiderparti, og ser frem til å jobbe sammen med alle kandidater og tillitsvalgte i en ny rolle. Vi har fantastiske kandidater jsom eg gleder meg til å jobbe for å få valgt, sier Bjørnar Skjæran.

Nestleder og Bodø-ordfører Ida Pinnerød vil lede Nordland Arbeiderparti inntil ny leder er valgt.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.