Yr.no

Tørr kulde gir fare for brann i helga

Brannfare i gress og lyng nå i slutten av november? Vi måtte gni oss litt ekstra i øynene denne morgenen da vi så værmeldingen.


Vi har hatt en sein vinter, eller i alle fall i form av snøfall. Det er fremdeles ikke lagt seg noe snø i lavlandet og det er for tiden svært tørt på bakken. Av den grunn har nå Yr kommet med farevarsel for skogbrannfare, da vegetasjon kan lett antennes og store områder kan bli berørt i de tørre kuldegradene.

– Lokal gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder i lavlandet inntil det kommer nedbør av betydning, skriver statsmetereologene.

De anbefaler å være forsiktig med åpen ild og følge lokale myndigheters instruksjoner. Behov for forebyggende tiltak og beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Det er da altså ventet nokså tørt vær denne fredagen, samt imorgen og søndag. Vi får noe full sol og opp mot 3 plussgrader, men stort sett vil gradestokken ligge på minussiden med rundt - 1 celsius. 

Farevarsel for helga gjelder for områdene ytre strøk av Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland opp til Ofoten.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.