Lurøy kommune har funnet løsningen på at Norge er tømt for antibac og andre desinfiserende midler ved å produsere sin egen variant.

Tomt for antibac – da laget Lurøy sin Atlebac!

Skrevet av Roger Marthinsen
25.03.2020 14:31

Fikk fiskefôr-fabrikk til å produsere 500 liter – nå har produktet også fått sitt eget navn.

Som Rana No kunne fortelle tidligere denne uka så har Lurøy kommune fått produsert 500 liter hånd- og overflatedesinfiserende middel, hos fiskefôr-produsenten Aquarius på Lovund.

Lurøy kommune kjøpte inn ingrediensene, og Aquarius sørget for at det hele ble blandet på riktig måte og tappet på kanner.

I dag distribueres håndspriten til kommunens egne enheter og avdelinger. Kommunen vil også  donere noen liter til hver butikk i kommunen, til forebygging inntil butikkene selv får tilgang.

– Resten vil vi ha i beredskap og i utgangspunktet til eget bruk, sier rådmann Karl-Anton Swensen.

Og produktet har nå fått sitt eget navn og etikett: Atlebac – oppkalt etter teknisk sjef i kommunen og prosjektleder for antibac-prosjektet, Atle Henriksen. En spesialdesignet etikett med portrett av Henriksen og merkevarenavnet "Atlebac – renser Lurøy" skal i følge rapporter pryde flere flasker med det svært viktige innholdet. 

– Sier du det ja.... Jeg har ikke sett den etikken ennå, ler Henriksen selv, når Rana No spør om han er beæret over at det meget viktige produktet nå bærer hans navn.

Ubekreftede meldinger fra Lurøy forteller forøvrig at det på et tidlig tidspunkt i antibac-prosjektet ble vurdert å engasjere en tidligere helse- og sosialsjef i kommunen til å utføre blandings- og tappejobben, da vedkommende skal ha omfattende erfaring med slikt. Av hensyn til omgivelsene ble dette lagt bort.

– Ingen kommentar, ler Atle Henriksen. 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.