To svensker etterlyst for drap pågrepet ved en ren tilfeldighet i Bodø

Skrevet av Sondre Skjelvik
26.11.2019 14:12

Fredag 22. november ble to svenske statsborgere som er etterlyst for drap i Sverige pågrepet på en privatadresse i Bodø. Norsk politi mottok etterlysningen fra svensk politi noen dager i forveien hvor informasjon i etterforskningen tilsa at de etterlyste kunne befinne seg i fylkeshovedstaden.

– Pågripelsen er et resultat av to svært årvåkne politibetjenter som virkelig har hatt hodet med seg på oppdrag, sier krimsjef i Bodø, Knut Waldemar Solli. Han forteller at politipatruljen fra Bodø politistasjon, i forbindelse med et annet oppdrag, ble oppmerksom på to personer som de umiddelbart dro kjensel på.

– Patruljen hadde på forhånd fått informasjon om etterlysningen fra Sverige, men denne fredagen var de på et helt annet oppdrag. Likevel var de ikke i tvil da de kom over de to etterlyste og pågrep dem dermed umiddelbart, sier Solli.

Han er godt fornøyd med at Bodø-politiet kunne bistå sine svenske kollegaer.

– Det er et godt internasjonalt samarbeid mellom politiet og vi får fra tid til annen slike etterlysninger. En alvorlig straffbar handling som drap skal man ikke kunne unndra seg ved å stikke av til et annet land. Da hjelper vi hverandre, understreker krimsjefen.

De to etterlyste ble ikke varetektsfengslet idet de samtykket til overlevering. De to ble overlevert til svensk politi i dag, tirsdag 26. november.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.