RANA: To personer tilknyttet boligtjeneste er korona-smittet

Skrevet av Roger Marthinsen
17.11.2020 16:01

Syv ansatte og seks brukere satt i karantene.

To personer tilknyttet boligtjenesten Ranheimgata i Rana har testet positivt på covid-19. De to smittede er isolerte og syv ansatte og seks brukere satt i karantene. 

Boligtjenesten Ranheimgata er et bofellesskap for personer med psykisk utviklingshemming.

– Boligtjenesten jobber med å finne gode løsninger for å opprettholde tjenestetilbudet til brukerne, sier kommunikasjonssjef i Rana kommune, Connie Slettan Olsen.

Den ene positive testen ble meldt i går kveld, mens den andre bekreftelsen om at en beboer hadde testet positivt, kom i dag.

– Sistnevnte ble tatt som hurtigtest og krever en endelig bekreftelse fra Nordlandssykehuset. Rana kommune jobber ut fra at denne er positiv. Smitteoppsporingsteamet jobber nå med å spore opp nærkontakter og komme i kontakt med disse, sier Slettan Olsen.

Totalt har 87 personer har bekreftet å ha testet positivt siden utbruddets start i Rana, som av kommuneoverlege Frode Berg er satt til 28. oktober. Totalt er 101 personer med bostedsadresse i Rana bekreftet smittet siden pandemien brøt ut i Norge i februar.

---------------

LES OGSÅ:

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.