Illustrasjonsfoto

To personer korona-smittet

Personer med bostedsadresse i Rana og Hemnes bekreftet smittet.

En person med bostedsadresse i Rana og en person med bostedsadresse i Hemnes er bekreftet smittet av covid-19-viruset. Dette fremgår av tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) ved Folkehelseinstituttet. 

De to tilfellene på Nord-Helgeland var to av i alt 121 nye smittetilfeller i Norge som ble bekreftet i går. Både tilfellet med en person fra Hemnes og tilfellet med en person fra Rana kan dreie seg om personer med bostedsadresse i de respektive kommunene, som har testet positivt andre steder i landet.

Kommuneoverlege i Rana, Frode Berg, melder tirsdag morgen at man ikke har fått beskjed om noen positiv test, fra laboratoriet i Bodø, som utfører testene som tas i Rana.

Heller ikke Rolf Fjellestad, assisterende rådmann i Hemnes, har fått informasjon som tyder på at det er en person som oppholder seg i Hemnes som har blitt bekreftet smittet.

– Fra laboratoriet i Bodø har vi fått opplyst at det ikke er noen postive tester fra Hemnes. Dermed dreier det seg trolig om en person som er registrert med bostedsadresse i Hemnes men som har testet positivt et annet sted, slik tilfellet var i juni da en person fra Hemnes testet positivt i Viken, sier Fjellestad. 

Dermed dreier det seg altså sannsynligvis igjen om to personer som har testet positivt et annet sted i Norge, slik tilfellet var også sist fredag, da en person bosatt i Rana testet positivt. 

Rana kommune har nå i alt åtte korona-tilfeller. Dersom det viser seg at tilfellet som ble bekreftet i går har testet seg et annet sted i Norge, har i alt fem av de åtte blitt testet positivt mens de har oppholdt seg et annet sted i landet.  

Hemnes har nå to korona-tilfeller. Det forrige tilfellet ble bekreftet 18. juni. Da, slik det trolig også er nå, dreide det seg om et tilfelle som testet positivt et annet sted i Norge. 

I Nordland er det bekreftet 17 nye covid-19-tilfeller hittil i september. Fauske kommune har hatt et større utbrudd de siste dagene med hele tolv nye tilfeller de siste to ukene. Det totale antallet smittede i Nordland er per i går kveld, 199 personer. 

[annonse]
Både Nordland og Norge på landsbasis har nå stigende smittetrend. På landsbasis ble det i går bekreftet 121 nye smittetilfeller, og det totale antallet er nå 12.276. 

----------

LES MER:

FØDEAVDELINGA PÅ MO BLE STENGT DA TESTEN TRINE SOLBU HELLAND TOK BLE POSITIV – MEN RESULTATET VAR FEIL:

ØYSTEIN BRUVOLD VAR DEN FØRSTE SOM BLE KORONA-SMITTET I RANA - LES INTERVJUET MED HAN HER:

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.