Foto: Roger Marthinsen

To nye korona-tilfeller i Rana

Skrevet av Roger Marthinsen
31.12.2020 12:52

De første smittetilfellene på 20 dager. Nærkontakter er varslet og satt i karantene.

Rana kommune fikk onsdags kveld melding om at to personer hat testet positivt for covid-19. Dette opplyser kommuneoverlege Frode Berg.

– Personene har blitt smittet utenfor Rana. Smitteoppsporing er gjennomført, sier Berg, som overfor Rana No opplyser at de to smittetilfellene ikke har noen forbindelse med hverandre. 

Videre forteller Berg at personene som er smittet har fulgt alle regler og anbefalinger.

– Det er svært få nærkontakter. Alle nærkontakter er varslet og satt i karantene.

Dette er de første nye smittetilfellene i Rana på 20 dager. Det totale antallet korona-smittede fra Rana er nå 158 personer.

Også Bodø har i dag informert om to nye smittetilfeller, der smittekilden foreløpig er ukjent for begge.

I Norge er det nå en stigende smittetrend igjen, og kommuneoverlege Frode Berg uttalte i går at han er bekymret over denne smitteutviklingen.

– Det er mange som har vært på julebesøk eller mottatt julebesøk fra andre deler av landet. Jeg blir derfor overrasket om vi ikke får positive tilfeller i Rana i tiden framover. Med dette som bakteppe så oppfordrer jeg alle til å begrense antallet man feirer nyttår med, og at man gjør dette sammen med familie eller sine aller nærmeste, uttalte Berg i går.

Også FHI er bekymret over utviklingen, der det onsdag ble registrert 732 nye smittetilfeller. Dette er det høyeste antallet på ett døgn siden pandemiens start. 

[annonse]
– Den går jo ikke ned – så vi vurderer smittesituasjonen som ustabil. I og med at vi ikke ser den nedgangen som vi kunne forventet eller håpet på, med de tiltakene som er innført, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI til VG.

I Nordland ble det registrert hele 20 nye korona-tilfeller onsdag. Det største utbruddet er i Hamarøy, med 16 tilfeller registrert i går. I tillegg ble det registrert nye tilfeller i Bodø, Fauske og Andøy, i tillegg til Rana.

 

 

 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.