Foto: Silje-Tamara Rojas

RANA: To nye korona-tilfeller i går. – Smitte skjer hovedsakelig i hjemmet og på arbeidsplasser

Skrevet av Roger Marthinsen
16.11.2020 12:49

85 korona-smittet i Rana siden utbruddet startet for under tre uker siden.

Det ble registrert to nye smittetilfeller i Rana i går, søndag 15. november. Smittekilden er kjent for begge.

Den ene av de som ble bekreftet smittet søndag er elev ved Selfors barneskole. Der er elever og lærere på tredje klassetrinn tatt ut av skolen. 

– Cirka seks prosent av Ranas befolkning ble testet i forrige uke. Smitte skjer hovedsakelig i hjemmet og på arbeidsplasser, sier kommunikasjonssjef i Rana kommune, Connie Slettan Olsen. 

Totalt har 85 personer testet positivt siden utbruddets start i Rana, som av kommuneoverlege Frode Berg er satt til 28. oktober. Totalt er 99 personer med bostedsadresse i Rana smittet siden pandemien brøt ut i Norge i februar. 

– Vi opplever at folk har tatt anbefalingene på alvor og har færre nærkontakter. Det er bra, og vi oppfordrer innbyggerne til å fortsatt være tålmodige og følge anbefalingene, sier Connie Slettan Olsen. 

I Nordland var det per mandag morgen registrert totalt 470 korona-tilfeller. I løpet av helgen er det meldt om nye tilfeller for Bodø, Rana og Hemnes, 

Norge er det per mandag morgen registrert 28.966 korona-tilfeller. 294 personer i Norge er døde etter å ha blitt korona-smittet. 

---------------

LES OGSÅ:

[annonse]
 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.