Illustrasjonsfoto: Pexels /Mufid Majnun

Tilbakekalte et parti med Moderna-vaksiner

Det er ingen grunn til å tro at dette gjelder vaksinedosene som er distribuert i Norge, men FHI ber likevel kommuner og apotek telle opp gjenværende doser og returnere resten av dosene fra partiet.


Moderna har altså tilbakekalt et produksjonsparti med vaksinedoser på grunn av funn av et fremmedlegeme i ett hetteglass i Spania. 

– Vi fikk beskjed på fredag fra Moderna om at vaksinedosene fra produksjonspartiet 000190A skulle tilbakekalles, som et føre var-tiltak. Vi sendte melding på lørdag til til kommunene det gjelder om dette. Vi har også bedt kommunene om å gi beskjed om hvor mange doser som gjenstår fra dette partiet, sier leder for vaksineforsyningen i FHI, Knut Jønsrud i meldingen.

Moderna mener at dette kun handler om ett hetteglass. De antar da at dette funnet er begrenset, og at det ikke er noen helserisiko ved bruk av andre doser fra det samme produksjonspartiet, informerer FHI.

Totalt har Norge mottatt 68.400 doser av partiet, og det er distribuert 66.500 doser til 96 kommuner i perioden januar til mars. Partiet er distribuert til Norge, Sverige, Spania, Portugal og Polen. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.