Illustrasjonsfoto fra Tiendebytte i høst. Foto: Jens A. Remmen Wiken

Til Handelsstanden og Serveringsbransjen i Vefsn kommune

Berit Hundåla og Bjørn Larsen med åpent brev til de som jobber i bransjer hvor vefsninger samles.

Fra 25. september har vi i Norge åpnet opp igjen etter lange perioder med diverse tiltak knyttet til covid-19. Vi går nå inn i den mest hektiske tiden for de fleste av oss med julehandel, julebord og  mange sosiale samlinger.  

Samtidig ser vi at smitten øker flere steder i landet og Vefsn kommune har de siste ukene hatt et merkbart økt antall smittede. Kommunens beredskapsgruppe har jevnlige møter, og vurderer fortløpende hva som er nødvendig av anbefalinger og pålegg.

Før det vurderes innført lokale tiltak gjennom forskriftsfestede vedtak, ønsker vi å oppfordre både handelsstanden og serveringsbransjen til å vurdere hvilke tiltak de kan innføre selv. Vurderingene må være ut fra de aktuelle lokalene dere har, både størrelse og utforming, antall kunder, osv. Vi har god erfaring med virkningen av tiltak  tidligere under pandemien, og flere av disse kan settes inn. 

Eksempler på aktuelle tiltak kan være: 

  • God tilgang til håndsprit Antallsbegrensninger i lokaler
  • Oppfordring til å holde avstand (1 meteren)
  • Oppfordring til bruk av munnbind
  • Bruk av munnbind hos ansatte/personale
  • Servering kun ved bordene, for eksempel gjennom bruk av app som flere har innført
  • Gjennomtenkt plassering av stoler og andre møbler
Vi er trygge på at dere som næringsdrivende kan hjelpe oss slik at ytterligere smitte kan holdes på et så lavt nivå som mulig. 

Kommunens beredskapsgruppe følger som sagt situasjonen nøye, og ser dessverre en klar økning i antall smittetilfeller hos oss. Det vurderes derfor fortløpende om tiltak må innføres, foreløpig er vi  kun på anbefalinger, men dette kan endres. 

 

Med vennlig hilsen 

Berit Hundåla, ordfører i Vefsn kommune og Bjørn Larsen, daglig leder i Mosjøen Næringsforening

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.