F.v. Sandra Hunjet (Mo), Darlene Ciano (Sandnessjøen) og Sofie Hovd (Mo). Sandra og Sofie har overlapp på tre dager i Bodø. Foto: Helgelandssykehuset

Til Bodø for å analysere korona-prøver fra hele Nordland

Skrevet av Roger Marthinsen
27.11.2020 12:54

Nordlandssykehuset ba om hjelp – nå har Helgelandssykehuset sendt bioingeniørene Sandra Hunjet, Darlene Ciano og Sofie Hovd til Bodø for å bistå.

Alle tre laboratoriene samarbeider nå tett for å bistå Mikrobiologisk lab ved Nordlandssykehuset i Bodø, der koronaprøver for hele Nordland analyseres.

På grunn av høyt arbeidspress og utfordrende hverdag siden i mars, og nå med smitteøkning og økt testing, har Nordlandssykehuset bedt om bistand. Og Helgelandssykehuset har sagt ja til å hjelpe til. Bioingeniørene Sandra Hunjet (Mo), Darlene Ciano (Sandnessjøen) og Sofie Hovd (Mo) fra Helgelandssykehuset er på plass i Bodø, for analysere koronaprøver.

Avdelingslederne for lab og blodbank håper dette også kan forkorte svartiden for prøver fra Helgeland.

– Vi har sendt bioingeniør fra Sandnessjøen og Mo i Rana. Mosjøen vil se på muligheten for å sende en bioingeniør etter nyttår. Bodø har signalisert et behov for hjelp langt utover i 2021, forteller Mette Lindegaard, avdelingsleder for lab og blodbank på Mo, Sissel Lindseth, avdelingsleder for lab og blodbank i Mosjøen og Mohamed Ziedoy, avdelingsleder for lab og blodbank i Sandnessjøen.

– Vi kommer til å sende flere etter hvert når vi har mulighet til det uten at det går for hardt utover egen drift. På denne måten kan vi også forkorte svartiden på Helgeland, sier de tre avdelingslederne, som er glad for å kunne hjelpe Nordlandssykehuset.

– Det er lett å glemme bioingeniørene som analyserer alle koronaprøvene. Det er også en god læring for bioingeniørene hos oss, for dette er et fagområde vi ikke jobber med til daglig i Helgelandssykehuset, sier Lindegaard, Lindseth og Ziedoy. 

----------------

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.