Slik ser de nye superladerne i Mosjøen ut etter ombyggingen. Foto: Pål Leknes Hanssen

Tesla har gjort klart for Model 3 i Mosjøen

Skrevet av Pål Leknes Hanssen
07.02.2019 17:00 - OPPDATERT 07.02.2019 23:30

Arbeidet unnagjort på en dag.

Tesla Model 3 blir utstyrt med en CCS-kontakt for hurtiglading i Europa, den samme kontakten som de fleste andre nye elbiler på markedet har. Det betyr at bilene vil kunne hurtiglade på «vanlige» hurtigladestasjoner, slik som hos Fortum, Grønn Kontakt og i det kommende Ionity-nettverket. 

Nettavisen meldte torsdag at leveringen av Tesla sin etterlengtede volummodell i Norge har startet.

Dem som benytter seg av superladerne utenfor Fru Haugans Hotel i Mosjøen har kanskje lagt merke til at ladestasjonene nå er utstyrt med to pistoler - en for ladekontakt til Model S og X og en tilpasset CCS-standarden.

Byttet til CCS-standarden betyr i teorien at andre bilmerker også vil kunne lade på Teslas Superchargere.  Disse tilbyr per nå opptil 120 kW effekt per bil, med ladestolper som hver kan levere totalt 145 kW fordelt på opptil to biler.

Tesla lanserer også en ny CCS-adapter til Model S og X, der det tidligere kun har vært mulig å få tak i en adapter til den andre hurtigladestandarden Chademo. Prisen vil være den samme.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.