Foto: Kristian Rødvand

Tenorer og basser etterlyses for ekstraordinære musikalske opplevelser

Skrevet av Kristian Rødvand
04.08.2020 17:15 - OPPDATERT 05.08.2020 14:29

Helgeland Kammerkor vil gå tilbake til kammerkorets opprinnelige tanker og visjoner.  Til det trenges det flere mannlige sangere.

Det regionale blandakoret Helgeland Kammerkor har eksistert siden 1992 og samler sangere fra hele Helgeland og er kjent for sine storslåtte konserter rundt om i distriktet, blant annet Oratorio De Noël med Helgeland Sinfonietta i Alstahaug kirke og Nesna kirke i 2019 og senest under åpningskonserten på Festspillene Helgeland Helgeland Helgeland Sinfonietta. Kammerkoret er i stadig utvikling og har allerede to plateutgivelser å slå i bordet med, spilt inn og gitt ut i samarbeid med Studio Nord, ved Fred Endresen. 

Nå ønsker Helgeland kammerkor å gå tilbake til kammerkorets opprinnelige tanker og visjoner.  

– Vi endrer nå strukturen innad og former kammerkoret slik det opprinnelig tenkt året 1992 det ble etablert, sier dirigent Paul Andre Nilsen Grande i en pressemelding.

At det mangler mannlige sangere, i særlig grad tenorer, er et kjent problem i kor generelt, og dette koret er intet unntak. Derfor går koret nå aktivt ut og inviterer sanglystne menn i alle aldre til å prøvesynge.

– Nå blir Helgeland Kammerkor bestående av maks 32 sangere fordelt på 16 herrestemmer og 16 kvinnestemmer. Det vil være prøvesang og intervju for å kvalitetssikre stemmematerialet og forståelsen av korets struktur, samt hva det innebærer å være sanger i Helgeland Kammerkor, sier dirigenten.

(Saken fortsetter under bildet)

– Helgeland Kammerkor søker etter mannlige sangere med alle former for musikalsk bakgrunn og fra alle aldersgrupper. Vi ser etter mannlige sangere som har lyst til å jobbe sammen mot et felles mål om å skape ekstraordinære musikalske opplevelser, lokker dirigenten.

Helgeland Kammerkor øver i Mosjøen en fredag 18:00-22:00 og en lørdag 09.00-14:30 i måneden, det betyr til sammen en halv helg i måneden. For høstsesongen planlegges det innstudering av et repertoar bestående av L.W.Beethoven, operalitteratur av ulike komponister og nordisk musikk av nålevende komponister i norden.

[annonse]
– Samtidig tar vi gjerne fram eldre musikk fra tid til annen, og vi har hatt stor glede av repertoar bestående av alt fra renessanse til romantikken, sier Nilsen Grande.

Som kammerkorsanger i Helgeland Kammerkor forventes det mye egenøving hjemme, enten ved hjelp av stemmer på lydfiler eller ved å bruke ulike instrumenter som hjelper deg til å tilegne deg det musikalske kammerkorstoffet. Samtidig arrangeres det lokale husøvinger med kveldsmat og kaffeslabberas en gang i måneden lokalt der kormedlemmene kommer fra, blant annet Mosjøen, Mo i Rana og Sandnessjøen.  Da øver sangerne samlet uten at dirigenten er tilstede. 

– Er du en mann på Helgeland som elsker å synge og vil dele slike opplevelser med Helgeland Kammerkor fremover? 

Kom på opptak fortløpende for en enkel stemmeprøve og en hyggelig prat! Du melder deg på ved å sende en e-post til vår dirigent Paul-André Nilsen Grande. Sjekk ut korets  facebookside for mer informasjon

 

Les mer om:

Kultur
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.