Sokneprest, Gry Orfei Solbraa. Foto: Jens-A. Remmen Wiken

Tar Pride inn i Kirken

Søndag blir det Pride-messe i Dolstad Kirke for alle mennesker, uavhengig av kjønn, legning, tro eller livssyn.


– Vi ønsker alle velkommen til Indre-Helgelands aller første Pride-messe. Dette er en messe der vi feirer kjærligheten, og kjærlighetens mange uttrykk, der vi også tar avstand fra den diskriminering og trakassering som har vært og fremdeles er av mennesker med LHBT-tilhørighet, skriver sokneprest Gry Orfei Solbraa i pressemeldingen. 

Messen holdes førstkommende søndag, 19. juni klokken 19.00.

– Vi vil løfte frem kunnskap om kjønnsinkongruens, det å erfare at man er et annet kjønn enn det man er tildelt ved fødselen, og i Norge har vi mellom 5.000 - 150.000 personer som er trans eller har en grad av kjønnsinkongruens. Vi vil ta et oppgjør den skammen som er utbredt blant mange mennesker med LHBT-tilhørighet, og vi vil løfte frem viktigheten av å være stolt av seg selv, uavhengig av kjønn og legning.

Prekenen på Pride-messen vil være en dialog mellom prest Gry og transkvinnen Torill.

Denne messen er for alle mennesker, uavhengig av kjønn, legning, tro eller livssyn, som vil feire kjærligheten og som er opptatt av at vi må hjelpe hverandre med å legge bort skam og fordommer til dette temaet.

Dansegruppa Balance, og korene Kor Z og D Monrads kommer også og feirer kjærligheten og mangfoldet .

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.