Tar kampen for læreplassgaranti og skolemat

Skrevet av Pressemelding
06.04.2019 15:00

I dag er det 50 000 barn som går sulten på skolen hver dag. 50 000 barn og unge får ikke i seg næringsrik mat.

Ordførerkandidat i Nordland fylkeskommune, Mona Nilsen, og leder for AUF i Nordland, Sander Delp Horn, deltar på Arbeiderpartiets Landsmøte. Begge to har snakket om hvor viktig det er å få på plass en lærplassgaranti og et sunt måltid i skolen. Hvert år er det 8000 elever som ikke får læreplass i Norge.
– Sånn skal det ikke være, sier Mona Nilsen. 

Hun følger opp med å vise til Nordland. Nordland er et av de største lærlingefylkene i Norge. Der har det Arbeiderpartistyrte Fylkesrådet satt økt gjennomføring øverst på agendaen. Gjennomføringen i videregående skole i Nordland økte for sjette året på rad. Det er rekordmange som får læreplassgaranti. 

– Men fortsatt det nærmere 180 kvalifiserte elever som ikke får læreplass. Det er grunnen til at fylkeskommunen nå går i front og innfører en læreplassgaranti, sier Nilsen.  

Historisk viktig 
På Landsmøtet til Arbeiderpartiet settes en nasjonal læreplassgaranti på dagsorden.  

– Det er historisk viktig at Arbeiderpartiet nå foreslår å sikre alle elever som er kvalifisert en læreplass, sier medlem i Stortingets utdanningskomite, Torstein Tvedt Solberg.  

– Lik rett til utdanning er en av de viktigste velferdsreformene i vår tid, tilføyer Sander Delp Horn og Mona Nilsen.

Arbeiderpartiets matpakke 

– Når vi i Arbeiderpartiet kombinerer en læreplassgaranti med et sunt skolemåltid for alle barn som går på skole i Norge, da endrer vi norsk politikk, sier Tvedt Solberg. 

I dag er det 50 000 barn som går sulten på skolen hver dag. 50 000 barn og unge får ikke i seg næringsrik mat. 

– Dette vet vi har en effekt på evnen til å ta imot kunnskap, forsetter Sander Delp Horn, leder for AUF i Nordland. 

Look to Nordland
I Arbeiderpartistyrete Vega i Nordland får alle barn i grunnskolen gratis skolemat hver dag og på videregående i Nordland får alle elever gratis skolefrokost. 

– Det er forskjell på hvem som styrer kommunen, og det er viktigere enn noen gang at vi vinner kommuner og fylker over hele landet, avslutter Delp Horn, Nilsen og Solberg. 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.