Svarene på prøvene fra mannskapet er klare. Nå skal passasjerene testes

Skrevet av Marthe Følvik
05.08.2020 19:47

Samtlige tester negative av mannskapet på crusieskipet.

Samtlige tester for Covid-19 som i dag ble gjort av mannskapet på crusieskipet Seadream 1 er negative.

Det melder Bodø kommune i en pressemelding.

– Det er selvsagt en stor lettelse at ingen av de ansatte på skipet har testet positivt, de er generelt de som er mest eksponerte og derfor ble prioritert for testing først, sier ordfører Ida Pinnerød i Bodø kommune.
 
Det var natt til onsdag at skipet kom inn til Bodø, og i løpet av et par timer onsdag formiddag ble det gjort 86 tester av mannskapet i regi av Bodø kommune. Prøvene er analysert ved Nordlandssykehuset.

– Jeg vil berømme Nordlandssykehuset, Bodø havn og Sivilforsvaret som har gjort en stor innsats for å få skipet i havn og gjennomføre en effektiv og trygg testing og håndtering av disse sammen med kommunen, og til myndigheter og rederi som har samarbeidet svært godt med oss, sier ordfører Pinnerød, og legger til:

– I samråd med rederiet og FHI har vi besluttet å teste også passasjerene, og vi håper å ha disse svarene i løpet av kvelden.

Saken oppdateres.

 

Les mer om:

Korona covid-19
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.