NSR-leder Runar Myrnes Balto og NSRs presidentkandidat Silje Karine Muotka. Foto: NSR

Strålende valg for NSR

– Vi skal forvalte tilliten til det beste for Sápmi, og vil fortsette å jobbe for å løfte samisk språk- og kultur og bidra til utvikling i samiske lokalsamfunn, sier NSRs presidentkandidat Silje Karine Muotka.

Norske Samers Riksforbund (NSR) ligger an til å nesten kopiere valgresultatet fra brakvalget i 2017, meldes det i en pressemelding. Etter at 87 % av stemmene er opptalt, ser det ut som med 31,4 % av velgerne har gitt sin stemme til NSR (mot til sammen 32,3 % i 2017 sammen med felleslista i østre valgkrets med Samefolkets parti). NSRs presidentkandidat Silje Karine Muotka er stolt og ydmyk over å ha fått velgernes tillit.

– Velgerne har gitt sin tydelige støtte til den linjen som NSR har ført på Sametinget de siste årene. De ønsker et tydelig og sterkt Sameting, og bidrar med det til å motvirke de kreftene som vil bygge ned vår plass i samfunnet, og vår mulighet til å bli hørt, sier Muotka. 

– Vi skal forvalte tilliten til det beste for Sápmi, og vil fortsette å jobbe for å løfte samisk språk- og kultur og bidra til utvikling i samiske lokalsamfunn. Jeg er beæret og for denne tillitserklæringen fra velgerne, som ved stemmeurnene har vist at de ønsker fire år til med god NSR politikk, fortsetter Muotka.

En lang og intens valgkamp har båret frukter for NSR og Muotka.

– Vi har reist rundt og møt folk over hele Sápmi. Vi har fått høre hvor skoen trykker hos folk over hele landet, og fortalt om våre løsninger. Jeg er stolt over det arbeidet alle våre kandidater og frivillige har gjort for NSR i valgkampen, og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet på sametinget sammen med våre dyktige politikere. Nå starter jobben, sier Muotka.

NSR vil de neste dagene invitere til samtaler med andre partier på Sametinget med mål om å danne en flertallskonstellasjon.

– Vi ønsker et samlende og stabilt samarbeid på Sametinget. Vi har god erfaring med å samarbeide, og jeg er sikker på at vi skal få til en tiltredelseserklæring som vi, våre samarbeidspartnere og det samiske folket kan være fornøyd med, avslutter Muotka.

Les mer om:

NSR Sametinget
Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.