Stortinget neste for Skjæran

Skrevet av Roger Marthinsen
09.07.2020 10:03

I april i fjor ble Bjørnar Skjæran enstemmig klappet inn som nestleder i Arbeiderpartiet. Nå seiler lurøyfjerdingen opp som toppkandidat på Ap-lista til stortingsvalget. – Hvis Nordland Arbeiderparti vil ha meg som kandidat, er jeg klar.

Det er i et sommerintervju med FriFagbevegelse at Bjørnar Skjæran bekrefter at han har sagt ja til å stille som stortingskandidat.

– Hvis Nordland Arbeiderparti ønsker meg som kandidat er jeg klar for det, sier Bjørnar Skjæran til bladet. Og på sin offisielle Facebook-side bekrefter lurøyfjeringen det samme.

I sitt innlegg på Facebook skriver Skjæran at han i utgangspunktet aldri har hatt noen ambisjon om å bli heltidspolitiker. Å si ja til å ta steget til Stortinget har derfor krevd nøye overveielse.

– Dette har jeg tenkt lenge på. Jeg skulle aldri bli heltidspolitiker, det var ikke forenlig med det jeg hadde bygd opp av næringsvirksomhet. Men så ble jeg ordfører i mitt kjære Lurøy i 2011, og siden har det jo ballet på seg. Åtte svært givende år som leder for Nordland Arbeiderparti ble avsluttet da landsmøtet valgte meg til nestleder i Arbeiderpartiet. Det har vært ei spennende og lærerik reise. Jeg stortrives i partiledelsen i lag med Jonas, Hadia og Kjersti, og jeg tror jeg kan gjøre jobben som nestleder bedre som stortingsrepresentant, skriver Skjæran.

I følge FriFagbevegelse ligger det an til at Skjæran blir Aps toppkandidat i Nordland, med nåværende stortingsreprtesentant Åsunn Lyngedal som nummer to.

"Nominasjonsprosessen i Nordland Arbeiderparti har så vidt kommet i gang, men med en ledig førsteplass og en nestleder i Arbeiderpartiet som i dag ikke sitter på Stortinget, er det liten tvil om at han kommer til å få førsteplassen på lista. Samtidig har han altså stilt seg til disposisjon for partiet på denne plassen" skriver FriFagbevegslse.

Dermed skal det opptil flere politiske jordskjelv til for at 54-åringen ikke skal havne på Stortinget fra høsten 2021. I så fall blir han den første stortingsrepresentanten fra Nord-Helgeland etter at Kjell Idar Juvik mistet sin faste plass på Stortinget ved valget 2017, og denne perioden er vararepresentant.  

På spørsmål om hva Ap vil gå til valg på, fremhever Skjæran storrengjøring i arbeidslivet. Han mener videre at det ikke er noen motsetning mellom en av vår tids største utfordringer; klima, og eksempelvis industri. Men, poengterer lurøyfjerdingen; fremtidens næringsliv må utvikles med klimautfordringene som ei kompassnål. Det er den grønne og rene industrien som er framtida, understreker Bjørnar Skjæran.

 

[annonse]

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.