Stille før stormen: Melder opp i 26 m/s i kastene

Natten i Vefsn gikk unna med en del nedbør i form av både regn, hagl og kraftige vindkast. Men stormen skal ta seg opp igjen.


I dag på morgen har vinden roet seg og det samme gjelder nedbør.

24,9mm nedbør kom i løpet av døgnet som var, og vi kan vente mindre nedbør dette døgnet. Men dette er bare en pause før uværet tar seg opp igjen.

Allerede ved midnatt i dag tar vinden og nedbøren seg opp igjen, og det skal buldre og brake med lyn og torden til samme tid og videre de første timene, ifølge Yr. Vindkastene kan bli kraftige med 10 m/s og opp i 26 m/s i kastene, melder statsmeteorologene.

Høstværet fortsetter

Det ser ikke bra ut for vinteren videre, for det meldes svakt med minusgrader, og snøen lar seg vente på i dagene fremover. Vi vil nok få mer regn og sludd, og meste av døgnene viser plussgrader.

Gyda kan vi heldigvis si farvel til i helga. Lørdag er vinden mer mot normalt og skal forsette slik, og vi kan slippe taket på faren for at gjenstander skal blåse bort.

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.