Stengte veier og innstilte ferger - la bilen stå!

Skrevet av Kristian Rødvand, Roger Marthinsen
13.04.2020 13:01 - OPPDATERT 13.04.2020 13:28

Kraftig vind, mye snø og snøfokk fører til stengte veier og innstilte fergesamband. Nordlandsbanen og fylkesvei 17 er åpen igjen. Fylkesevei 7356 , 813 og 812 er stengt, det samme er riksvei 73.

Meteorologisk institutt sender stadig ut nye farevarsel. Kraftig vind, mye snø og snøfokk er de som  som berører Sør-Helgeland i dag.

De store snømengdene kombinert med vinden har fått Vegtrafikksentralen Nord til å oppfordre folk til å la bilen stå i dag, mandag andre påskedag. Og skal man ut å kjøre, så er det uansett steder der man ikke vil komme seg frem:

Fylkesevei 7356 Nymoen - Røssvassbukta, på strekningen Bleikvassli - Nymo er stengt på grunn av uvær. Det tas ny vurdering klokken 17:00.

Riksvei 73 Krutfjellet, fylkesvei 813 Beiarfjellet og fylkesvei 812 Vesterli - Tømmerbakkan er også stengt på grunn av uvær. På fylkesvei 7270 Søvik ferjekai - Brasøy ferjekai, forbindelsesveg, meldes det om midlertidige endringer i rutetabellen, rute 18-171 Søvik-Austbø-Herøy-Brasøy. Grunnet sterk vind vil det bli værforbehold av alle anløp mandag 13. april 2020.

På fylkesvei 76 Tosenfjellet er det kolonnekjøring mandag morgen, men her opplyser Vegtrafikksentralen at det kan bli stengt på kort varsel.

På fylkesvei 839 Ferjestrekningen Igerøy-Horn er fergesambandet er innstilt inntil videre på grunn av uvær.

På Nord-Helgeland er både fylkesvei 17 over Sjonfjellet og E6 over Saltfjellet var stengt mandag morgen. Dette på grunn av uvær. Sjonfjellet åpnet imidlertid igjen like etter klokken ni. 

E6 Saltfjellet ble helt stengt rundt klokken halv seks søndag kveld, og i går kveld meldte Vegtrafikksentralen Nord at veien trolig vil bli holdt stengt i hvert fall frem til klokken 18 mandag kveld. Vegtrafikksentralen anmoder kjøretøy om ikke å kjøre opp til bommene, på grunn av meget dårlige forhold. E6 er forøvrig også stengt på Kråkmofjellet i Sørfold.

Nordlandsbanen ble stengt søndag formiddag på streningen Lønsdal-Dunderland. Denne er nå åpnet igjen, mandag andre påskedag, men Vy melder at det kan oppstå forsinkelser inntil man er kommet i normal drift. 

[annonse]
På kysten er fergesambandet Jektvik-Kilboghamn, sambandet Nordnesøy-Storselsøy-Selsøyvik- Gjerøy-Rødøy-Kilboghamn innstilt inntil videre. For sambandet Stokkvågen-Onøy-Sleneset-Lovund er det tatt værforbehold for alle mandag andre påskedag.

For fergesambandet Stokkvågen-Træna blir er det tatt værforbehold for anløp av Selvær.

Værvarselet for mandag viser at det kraftige snøværet skal avta utover mandag dagen, men vil øke igjen i løpet av tirsdagen på Sør-Helgeland. Det kan komme noen kraftige vindkast. 

På kysten av Helgeland, både i nord og sør,  er det ventet å blåse stiv kuling som skal øke til sterk kuling midt på dagen, som skal minke til liten kuling utover kvelden. Det er sendt ut farevarsel for kraftige vindkast, og det kan komme mye snø på kysten.

På Saltfjellet skal det blåse sterk kuling hele mandagen, og som skal avta til liten kuling natt til tirsdag. I Umbukta skal det blåse liten kuling mesteparten av dagen.  

 

 

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.