Foto: Kristian Rødvand

Stenging av Skjervbrua utsatt

Skrevet av Kristian Rødvand
26.10.2020 13:13 - OPPDATERT 26.10.2020 13:52

Skulle egentlig starte rivingsarbeidet i dag

Eolus fikk forrige uke tillatelse til å stenge den gamle Skjervbrua Circle K, og dermed hodvefartsåra inn til Mosjøen, for å starte riving av brua. Planen er å bygge en ny og mer solid bru på samme sted. Det er et nødvendig tiltak for at brua skal kunne bære de tunge vindmøllekonstruksjonene til Øyfjellet Vindpark, som skal fraktes gjennom byen senere.

– Vi er absolutt glad for at tillatelsen har kommet, men det var ingen grunn til å tro at den ikke skulle gå igjennom. Det er en relativt ordinær sak, uttalte prosjektleder Ørjan Rosvold i Eolus Vind til Helgelendingen. 

Arbeidet med å stenge brua skulle egentlig brua blitt stengt i dag, mandag, kl 12.0, men det er nå bestemt at det er utsatt til natt til tirsdag. 

I første omgang skal høyspentkablene som ligger langs  brua legges om, og veien vil derfor bli stengt i en periode før selve rivingen av den gamle brua går i gang.

Via sine nettsider opplyser Vefsn kommune at de ønsker at flest mulig som skal til og fra Mosjøen sentrum kjører via rundkjøring på Nyrud - Mathias Bruuns gate - Sentrum. Dette for å unngå at det skal oppstå trafikale problemer rundt Bordvedneset.

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.