Foto: Kristian Rødvand

Steinway Pianorama

Toppenkurset og Festspillene Helgeland gjentar suksessen med Steinway Pianorama!

Det inviteres i en pressemelding til en storslagen konsert i Mosjøen Kulturhus, der kulturhusets to Steinway-flygler trilles fram og får skinne i sentrum. Toppenkursets 12 pianister får her sjansen til å vise hva de har lært under kurset. De skal diske opp med flotte solostykker, frisk jazzimprovisasjon og elegant kammermusikk.

På denne konserten får vi også å høre stjernepianist Sirli Aufles Valberg, som skal i aksjon i sin tredje konsert under Festspillene Helgeland. Hun skal opptre i tospann med en annen stjernepianist; sin tidligere læremester Franziska Wika. Sammen skal de fremføre Leonid Bernsteins «West Side Story» i en halsbrekkende versjon på på to klavér, skrevet av Johan Musto.

Konserten avsluttes med Toppenkurets kammerorkester under ledelse av fiolinisten Alex Robson. Robson er født i England, men flyttet til Norge da han var tre år og har spilt fiolin nesten like lenge. Han bor i Trondheim der han underviser i kammermusikk på NTNU og han har vært medlem av Det Norske Kammerorkester siden 2008. Ellers har han opptrådt med blant annet Svensk Kammerorkester, Gothenburg Symphony Orchestra, Bergen Filharnomiske orkester, Bit20 Ensemble og Ensemble Noor i Alta. 

Robson spiller for øvrig på en Jean Baptiste Vuilaume violin fra 1858, som han har på utlan fra Dextra Musica. Hva han skal spille med den på denne konserten må man nesten møte opp for å finne ut.

Lærere på pianokurset er:

  • Franziska Wika
  • Siril Aufles Valberg
  • Liva Andrea Hauge (improvisasjon)
  • Prof. Sergej Osadchuk
  • Prof. Nicholas Carthy (master class)
Flyglene trilles fram og fiolinene stemmer opp i Mosjøen Kulturhus 9. juli kl 18.00.

Foto: Franziska Wika

Debatt
Vefsn No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.